Δευτέρα, Μαρτίου 9

ΥΠΟΥΛΗ ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ--ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ, ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ! . δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ, ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ! .

  Η κα Ρόδη καταγγέλει πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καταργείται το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς υπερίσχυσε μία άποψη που όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις, αλλά και που ελήφθη σε μία άτυπη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

ΡΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΔΟΜΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ;;;
ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ... ΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Συνάδελφε, δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
 


Του Χρήστου Α. Κατσαρού
 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη θέση Κλειδί στο Δήμο Σιντικής η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σουζάνα Ρόδη παραιτήθηκε εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της απέναντι στην ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσω των επικεφαλής τους.
 
Η κα Ρόδη καταγγέλει πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καταργείται το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς υπερίσχυσε μία άποψη που όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις, αλλά και που ελήφθη σε μία άτυπη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.
 
Η κα Ρόδη στην επιστολή παραίτησής της εκφράζει επίσης  τους φόβους της για πιθανή απαξίωση της περιοχής και του ιστορικού παρελθόντος της καθώς εκεί βρίσκονται τα ιστορικά οχυρά Ρούπελ της γραμμής Μεταξά, αλλά και τους φόβους της ότι απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων.
 
 Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος Σιντικής κος Φώτιος Δομουχτσίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος κος Ζαπρίδης είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για κλειστό κεντρο φιλοξενίας στο Σ/Π Βασιλειάδη στην Ροδόπολη με κύριο επιχείρημα ότι η δομή θα βρισκόταν εντός κατοικημένης περιοχής και αυτό θα δημιουργούσε μία σειρά ζητημάτων που δεν θα επέτρεπαν την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών ουτε καν για μικρό χρονικό διάστημα.
 
Το ρήγμα εντούτοις μεταξύ του Δημου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται να επήλθε μετά από την κλειστή σύσκεψη των τεσσάρων αρχηγών απουσία των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών.
 
Η επιστολή της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει μία σειρά από ζητήματα, όχι αβάσιμα κατά την άποψή μας και μας γεννάει το ερώτημα για το ποια ήταν η αιτία που μετέβαλε την αρχική γνώμη των δημοτικών αρχόντων και γιατί η απόφαση αυτή πάρθηκε ουσιαστικά εν κρυπτώ κι απαραβίστω.
 
Εν αναμονή των εξελίξεων, περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα υλοποιηθεί η απόφαση ή όχι.

Η επιστολή παραίτησης:


Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mailgrafida.sintikis@gmail.com 

Πηγή
https://attikanea.blogspot.com/2020/03/blog-po