Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ......
Στην Θεσσαλονίκη  χθες,  έλληνες  και  τούρκοι  εξαγωγείς και επιχειρηματίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.  Στον  Έβρο  και  στα  νησιά  μας  έχουμε  εισβολή  τούρκων.
banta ok
Από την Επανάσταση του 1821 στην Μακεδονία και στην Θεσσαλονίκη:
«Η Θεσσαλονίκη είχε μεταβληθεί σε μιαν απέραντη σκηνή τραγωδίας όπου σφαγιάζονταν οι κάτοικοί της και πωλούνταν στα σκλαβοπάζαρά της τα γυναικόπαιδα της Μακεδονίας. Ήδη ο διοικητής της Γιουσούφ μπέης, κρατούσε 400 ομήρους στον Πύργο του Αίματος, στον Λευκό Πύργο. Όταν στις 17 Μαΐου 1821 επαναστάτησε ο Πολύγυρος συνέλαβε ακόμη δύο χιλιάδες Θεσσαλονικείς και τον αναπληρωτή του Μητροπολίτη, Επίσκοπο Κίτρους.

Δεν τους χωρούσαν οι φυλακές και τους μάντρωσε στον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στην Μητρόπολη, και στον αυλόγυρό της. Ο όχλος χύμηξε πάνω τους. Πάνω από τρεις χιλιάδες Θεσσαλονικείς εσφάγησαν. Ο Φιλικός Χρ. Μενεξές απαγχονίσθηκε σε πλατάνι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ο Επίσκοπος Μελέτιος και ο παπα-Γιάννης του Αγίου Μηνά εσφάγησαν επί τόπου.
Εννέα δημογέροντες κρεμάσθηκαν στα τσιγκέλια στο Καπάνι: Χρ. Μπαλάνος, Πάικος, Γούναρης, Αχτάρης, Νάνος, Πεσές, Αναγνώστης, Παπάς και Αναστ. Κυδωνιάτης. Άλλη τραγωδία στα σκλαβοπάζαρα. Στις 10 Μαΐου 1822 ο Γάλλος Πρόξενος της Θεσσαλονίκης Φρανσουά-Μαρί Μποττύ αναφέρει:
«Oι γυναίκες και τα μικρά παιδιά, που γλύτωσαν στην πρώτη φάση των σφαγών, σκλαβώθηκαν. Κι από τότε τα μάτια μας κουράστηκαν από το καθημερινό θέαμα της επαίσχυντης αγοραπωλησίας των άτυχων θυμάτων. Κατά την επιστροφή του Αβδουλουμπούντ πασά εκτελέσθηκαν στις πύλες της πόλης πάνω από 60 αιχμάλωτοι  Μακεδόνες».
Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Τραγουδήσαμε το εμβατήριο της νίκης μπροστά από εκκλησία στην Ελλάδα»!

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 Οθωμανοί «γενίτσαροι» κραδαίνουν τις σπάθες τους  στο Σοχό Θεσσαλονίκης, παρατάσσονται με στρατιωτικό βήμα κρατώντας την (πράσινη) πολεμική σημαία με την ημισέληνο.
Κι όλα αυτά στα πλαίσια τουρκικού «εθίμου» σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι παίρνουν «υποχρεωτικά» μια χριστιανή για νύφη!
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Σοχό Θεσσαλονίκης και κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να καλέσει και την Ομάδα Οθωμανικής Στρατιωτικής του Δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Στο τουρκικό  τραγούδι που ακούγεται λέγονται τα εξής :

«Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου
Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος
Ο στρατός του, για πολύ καιρό
Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους. »Οθωμανική στρατιωτική μουσική και Γενίτσαροι σε χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη.

Οθωμανικά εμβατήρια μπροστά από εκκλησία! - «Καταστρέψτε τους Έλληνες»

Μπάντα Οθωμανικής Στρατιωτικής Μουσικής και Γενίτσαροι στον Σοχό Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια θεατρικού έργου που γινόταν στην κεντρική πλατεία ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως ¨ήρθαν τα συμπεθέρια της νύφης από την Τουρκία» και τότε εμφανίστηκε ομάδα Στρατιωτικής Οθωμανικής Μουσικής με ¨Οθωμανούς στρατιώτες¨ και ¨Γενίτσαρους¨ οι οποίοι άρχισαν να υμνούν τον Αλλάχ έξω από την διακρινόμενη εκκλησία. Ο κόσμος δεν το περίμενε και αντέδρασε, με αρκετούς να φεύγουν , ενώ ο ιερέας άρχισε να χτυπά πένθιμα την καμπάνα.

«Εξαπατηθήκαμε» λέει τώρα ο Δήμος Λαγκαδά για τα ανθελληνικά οθωμανικά εμβατήρια των Τούρκων!

Ανακοίνωση για την απαράδεκτη παρουσία… oθωμανικής μπάντας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Λαγκαδά στο Σοχό Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η δημοτική Αρχή μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Η ανακοίνωση αναφέρει πως η πρωτοβουλία για την παρουσία της μουσικής μπάντας του τουρκικού δήμου Αντιγιαμάν στις εκδηλώσεις του Σοχού, ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία που υλοποιεί ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα και η οποία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ζήτησε από την Οργανωτική Επιτροπή να παρουσιαστεί το τουρκικό σχήμα, προφανώς για να τη συμπεριλάβει στον φάκελο του προγράμματος.
Η συνέχεια είναι γνωστή … Η ομάδα, του δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας, εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού με dress code εποχής, κρατώντας οθωμανικές σημαίες και λάβαρα, ερμηνεύοντας οθωμανικά εμβατήρια, όπως το γνωστό  Ceddin Dede, με τους παρακάτω στίχους:
«Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου. Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος. Ο στρατός του, για πολύ καιρό
Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους»
Ο δήμος Λαγκαδά, σημειώνει πως το γεγονός αυτό, αισθάνεται αγανακτισμένος και εξαπατημένος. Την ίδια ώρα ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν που ύμνοι για τον Αλάχ και τον Πορθητή ακούστηκαν εντός Ελλάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά και του Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού.
«Το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου δεχθήκαμε τηλεφωνική ενημέρωση από την κα Καίτη Ζωγόγιαννη, που ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», προτάθηκε στην οργανωτική επιτροπή «εκτός προγράμματος» να μετέχουν στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Σοχού μέλη «συγκροτήματος της γείτονος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα μας, μετέχοντας μάλιστα σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Αποκριάς από Δήμους και Φορείς της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μας υπέδειξε και την πρόσφατη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Ο Σοχός, εξωστρεφής και φιλόξενος, όπως πάντα – σκεφτήκαμε – πως θα ήθελε πλάι στα συγκροτήματα που από την Ελλάδα και το Εξωτερικό μετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του κορυφαίου δρωμένου μας που είναι οι ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου» ίσως είχε την ευκαιρία να δει «αποκριάτικα ήθη και έθιμα» της Τουρκίας.
Ωστόσο επειδή δεν περιελήφθησαν στο πρόγραμμα δεν υπήρξε πρόβλεψη ούτε μετακίνησης ούτε φιλοξενίας τους. Η απάντηση της υπευθύνου ήταν πως έρχονται αφιλοκερδώς και πως θέλουν να γνωρίσουν και να εισφέρουν με την εδώ τους παρουσία στο από αιώνων εξαίρετο δρώμενό μας και έτσι αποδεχθήκαμε τη συμμετοχή τους. Όταν την επομένη το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάστηκαν στον Σοχό, ζήτησαν να έρθουν εν πομπή.
Τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά Πέτρος Δοϊρανλής αρνήθηκαν το αίτημά τους. Μάλιστα όταν είδαν να υψώνονται λάβαρα και σημαίες εθνικού περιεχομένου, αιτηθήκαν άμεσα την υποστολή τους πράγμα το οποίο και έπραξαν αναφορικά με το εθνικό τους σύμβολο (την κόκκινη Τουρκική Σημαία).
Στην επαναλαμβανόμενη απαίτησή τους για άμεση μετάφραση τόσο όσων ελέχθησαν από μικροφώνου στα Τουρκικά όσο και στην απόδοση των στίχων στα ελληνικά (στίχους ωδών) η μεταφράστρια που τους συνόδευε δυσκολεύτηκε να το πράξει.
Όταν εντατικοποιήθηκε η πρόθεσή τους να ζητήσουν τη μετάφραση στα ελληνικά δήλωσε άγνοια και στην κατακλείδα της παρουσίασής τους μας ανέφερε ότι «είναι τραγούδια με παραδοσιακό χαρακτήρα».
Εάν τελικά τα μέλη της μουσικής μπάντας καταχράστηκαν τη φιλοξενία μας αυτό το καταδικάζουμε απερίφραστα διότι τόσο η ιστορικότητα του τόπου όσο και οι αγώνες που έχει επιδείξει συνεισφέροντας στους εθνικούς αγώνες διαχρονικά είναι αυταπόδεικτα.
Ουδείς Σοχινός δεν θα ανέχονταν, ούτε θα προσκαλούσε, ούτε θα φιλοξενούσε, οποιοδήποτε συγκρότημα με εθνικιστικά συνθήματα, στρατιωτικά παραγγέλματα και επεκτατικές μεθοδεύσεις».
Απ΄όλο αυτό το γεγονός αισθανόμαστε εξαπατημένοι – αγανακτισμένοι και εφόσον καταχράστηκαν της φιλοξενίας μας αυτό είναι ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικαστέο απ΄όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη».


Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Σοχού μετά το σάλο με τα οθωμανικά εμβατήρια

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την παρουσία της τουρκικής μπάντας «Οθωμανών γενίτσαρων» την περασμένη Κυριακή στο Σοχό Θεσσαλονίκης, την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος του τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Λέτσιος, κάνοντας γνωστό πως θα κινηθεί νομικά και κατά του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών «Δίαυλος»
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού δήμου Λαγκαδά, έχει ως εξής:
«Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς στη Δημοτική Ενότητα Σοχού και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου, εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.
Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.
Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του».
O πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού
Αθανάσιος Λέτσιος»Φτηνές δικαιολογίες. Και μόνο που είναι τουρκικός ο σύλλογος δεν έπρεπε να τον  δεχτείτε. Δεν μπορεί η  Τουρκία  να  μας απειλεί συνεχώς και εσείς να ενδιαφέρεστε για "πολιτιστικές εκδηλώσεις" μαζί τους. Ποιόν πολιτισμό έχουν οι απόγονοι των νομάδων δολοφόνων των στεπών της Μογγολίας; Λίγη εθνική υπερηφάνεια δεν έχετε μέσα σας;

ΔΕΝ  ΜΑΣ  ΞΕΓΕΛΑΕΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΕ  ΤΑ  ΝΕΑ  ΚΑΜΩΜΑΤΑ  ΤΟΥ.  
H   ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ   ΙΣΤΟΡΙΑ   ΔΕΙΧΝΕΙ  ΤΟ  ΠΟΙΟΝ  ΤΟΥ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΑΡΧΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ.

ΜΕ  ΤΕΤΟΙΟ  ΛΑΟ  ΚΑΙ  ΗΓΕΣΙΑ  ΝΑ  ΕΝΑ  ΠΙΘΑΝΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ:  


Οι γενίτσαροι τώρα κατευθύνονται προς την Αθήνα για να αντικαταστήσουν τους  Ευζώνους στο  Μνημείο τού Αγνώστου Στρατιώτη.

Είναι η επιθυμία του Ερντογάν που ο Κούλης την εκπληρώνει
ευχαρίστως για την ειρήνη καί την φιλία των δύο γειτονικών χωρών.

 ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΑ  ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ  ΜΑΖΙ  ΤΟΥΣ  ΤΑ 200  ΧΡΟΝΙΑ.  

ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΥΨΩΣΟΥΝ   ΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ  ΣΤΗΝ  ΑΚΡΟΠΟΛΗ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΛΕΥΚΟ  ΠΥΡΓΟ.

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΦΙΛΙΑ  ΤΩΝ  ΔΥΟ  ΛΑΩΝ...


ΟΛΑ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΤΑ  ΔΕΧΘΟΥΝ  ΟΙ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.


Όπως διαβάζουμε στο «ΕΘΝΟΣ», το βράδυ της Τρίτης σε κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση ο ΣΕΒΕ και το Turkish-Greek Business Council υπέγραψαν κείμενο για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.
Στα σύνορα μαίνονται οι προσπάθειες παραβίασης των Ελληνικών συνόρων με την καθοδήγηση των Τούρκων.

Ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη, εξαγωγείς και επιχειρηματίες από  τις δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο «ΕΘΝΟΣ», το βράδυ της Τρίτης σε κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση ο ΣΕΒΕ και το Turkish-Greek Business Council υπέγραψαν κείμενο για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται, στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Turkish-Greek Business Council με επικεφαλής τον πρόεδρό του Λεβέντ Σαδίκ (υψηλόβαθμο στέλεχος της μειονότητάς και γιο του τουρκόφρονα Αχμέτ Σαδίκ πρώην βουλευτή Ροδόπης με το μειονοτικό κόμμα «Εμπιστοσύνη» που μετεξελίχτηκε στο κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», εκτελώτνας εντολές απευθείας από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, «τον ΣΕΒΕ εκπροσώπησαν ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Εφέ Τσεϊλάν και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Βόρειας Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών μέσω της συνεργασίας ελληνικών και τούρκικων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο Εφέ Τσεϊλάν, Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως το μνημόνιο συνεργασίας ΣΕΒΕ-DEIK είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα τονίζοντας ότι οι δύο οικονομίες είναι ανταγωνιστικές, αλλά είναι και συμπληρωματικές.

Έπειτα, αναφέρθηκε στην δυναμική της Βόρειας Ελλάδας, θεωρώντας πως η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει.

Σημειώνεται πως η Τουρκία εποφθαλμιά και την συμπρωτεύουσα, όχι μόνο το Αιγαίο, την Κρήτη και την Θράκη.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/03/blog-post_5.html