Θέμα χρόνου η δυσκολότερη απόφαση που θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης!

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως όποιος εισέρχεται πλέον στη χώρα θα μπαίνει απευθείας σε 14ημερη καραντίνα. Και οι λαθρομετανάστες που έρχονται καθημερινά ποιος τους ελέγχει; Σήμερα ήρθαν 193 παράνομοι στη Κέα. Ποιος λέει ότι έκλεισαν τα σύνορα;;


Η ΦΑΣΗ 3 : Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας!!!


Μπροστά στην πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής του «ζωής» βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται τώρα όχι μόνο να σταματήσει μια τυχόν ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και να στείλει ένα μήνυμα (αυτό είναι και το πιο σημαντικό) στους πολίτες ώστε να πάρουν σοβαρά τις εκκλήσεις των ειδικών και να καταλάβουν ότι η πανδημία
δεν είναι πλέον απειλή αλλά γεγονός!
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή δύο θέματα:
-Το ένα είναι οι παροχές. Σε αυτό το επίπεδο, το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με την Ευρώπη ετοιμάζεται (όπως έχει ήδη φανεί) να δώσει «γη και ύδωρ» τόσο στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά και στους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και μάλιστα σε μία χώρα όπου ζει ακόμα την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.
-Το δεύτερο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έμμεσα παραπέμπει σε «στρατιωτικό νόμο», κάτι όμως που είναι αναπόφευκτο εάν θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις που βιώνει τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία.
Μετά τις απίστευτες εικόνες που μετέδωσαν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, τις ουρές σε υπαίθρια μπαράκια, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας (αλλά και νέα παιδιά) να μαζεύονται σε πάρκα και να το διασκεδάζουν αλλά και με ανθρώπους που αγνοώντας τον κίνδυνο συνέρεαν στις εκκλησίες ώστε να κοινωνήσουν, η «άσκηση επί χάρτου» για μια απαγόρευση κυκλοφορίας είναι πλέον ειλημμένη απόφαση.
Από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Τσιόδρας αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συζητούν πως θα γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι αν θα γίνει.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απαγόρευση θα συνοδευτεί με ολικό κλείσιμο των καταστημάτων με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα.
Θα απαγορευθεί η επίσκεψη σε πιστωτικά ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχει σκέψη και για επιβολής προστίμου, ακολουθώντας το μοντέλο της Ισπανίας ο οποίος συναθροίζεται άσκοπα ή κυκλοφορεί χωρίς λόγο στους δρόμους.
Η Κυβερνητική εκπρόσωπος
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αναστασία Πελώνη ωστόσο διέψευσε τα περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού.
Ανακοίνωσε πως από αύριο δεν ισχύει ο δακτύλιος, ενώ τόνισε πως όποιος εισέρχεται πλέον στη χώρα θα μπαίνει απευθείας σε 14ημερη καραντίνα.
ΣΧΟΛΙΟ : Εξακολουθούν μας ταϊζουν κουτόχορτο, όσο ΔΕΝ ακούγεται ΚΙΧ για περιορισμούς στα τζαμιά, στις σναγωγές, στα διόδια, στους λαθραίους που σουλατσάρουν ελεύθεροι... και ωραίοι...
 shmantikanea