Κυριακή, Μαρτίου 1

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΤΩΡΑ! ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ… [ΒΙΝΤΕΟ]

simvainei-tora
Συγκρούσεις υψηλής έντασης αυτή την στιγμή επάνω στην ελληνοτουρκική μεθόριο των Καστανέων του Εβρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα προκλήθηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την τουρκική πλευρά των συνόρων.
Την ίδια στιγμή δακρυγόνα εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες.

Τα δακρυγόνα που διαπερνούν τα σύνορα φαίνεται πως εκτοξεύονται από Τούρκους αστυνομικούς και στρατιώτες, καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στη θέα των δακρυγόνων που προσγειώνονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ακούγονται οι παράνομοι μετανάστες πανηγυρίζουν και επιχειρούν επιθέσεις.
Ενισχύονται οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα
Λόγω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Εβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.
Η κυβέρνηση στέλνει SMS προς τους μετανάστες: «Τα σύνορα είναι κλειστά»
Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μαζικά μηνύματα SMS στα κινητά όσων έχουν συγκεντρωθεί πέριξ των συνόρων. Το μήνυμα που αποστέλλεται σε όλους όσοι πλησιάζουν τα σύνορα είναι το εξής:
«Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων της στο μέγιστο. Μην επιχειρήσετε να διασχίσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα»
Συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.
Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Σε μια συγκινητική εκδήλωση συμπαράστασης στην Αστυνομία και τον Στρατό που δίνει μάχη στα οδοφράγματα δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις Καστανιές και φώναξαν και «Μπράβο πατρίδα» υπέρ των στρατιωτικών που φτάνουν στην περιοχή.
makeleio.gr