Σάββατο, Μαρτίου 14

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Ελληνικά χοτ-σποτς εκτός Ελλάδας: η μόνιμη και βιώσιμη λύση για το μεταναστευτικό.


Με αφορμή τη τουρκική εισβολή στον Έβρο και τα νησιά μας θα ήθελα να υπενθυμίσω τη ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ την οποία και πρωτοπαρουσίασα δημόσια στο φιλόξενο τρικλοποδιά στο άρθρο μου της 14ης Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο :«Δημήτρης Αλεξόπουλος : Πρόταση : Hot spots εκτός Ε.Ε» και την επανέλαβα σε δεύτερο άρθρο μου στις 24 Σεπ 2019 με τίτλο «Δημήτρης Αλεξόπουλος : ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ.

Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2019 απέστειλα επιστολές οι οποίες περιείχαν όλο το σχέδιο-πρόταση μου για τη μόνιμη και βιώσιμη λύση του προσφυγικού.Προς τιμήν τους,τα γραφεία και των δύο τουλάχιστον μου απάντησαν ότι έλαβαν γνώση.Αντιθέτως οι υπόλοιποι υπουργοί στους οποίους επίσης έστειλα επιστολές ούτε καν μου απάντησαν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Πρόβλημα: Όπως είναι γνωστό οι μεταναστευτικές ροές προς την ελληνική επικράτεια έχουν αυξηθεί δραματικά και συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Κίνδυνοι: Αλλοίωση του ελληνικού και ευρωπαϊκου πολιτιστικού κορμού και παράδοσης από ΑΣΥΜΒΑΤΟΥΣ και ΜΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΜΟΥΣ πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ γενικότερα.
Υπόθεση και σοβαρές ενδείξεις περί σχεδίου:Πιθανόν να πρόκειται περί μαζικής «εισβολής» και ειρηνικής κατάληψης της Ευρωπαϊκης ηπείρου από το Ισλάμ ενορχηστρωμένη από τα πλούσια μουσουλμανικά κράτη και την Τουρκία τα οποία γνωρίζουν ότι η ενεργειακή τους προβολή δύναμης τελειώνει και σκοπεύουν να εξαργυρώσουν μέρος του συσσωρευμένου πλούτου τους καταλαμβάνοντας την Ευρώπη ή τουλάχιστον μέρος αυτής.
Σοβαρή ένδειξη για τη παραπάνω υπόθεση είναι το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν άνω του ενός δισεκατομμυρίου Ινδουϊστές στην Ινδία και το Μπαγκλαντές-οι περισσότεροι των οποίων εξίσου φτωχοί και κατατρεγμένοι με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες τους-ελάχιστοι καταλήγουν στις ακτές μας.Το ερώτημα εδώ είναι το εξής:ποιοί κάνουν τη τελική επιλογή για την ελεύθερη δίοδο και για ποιό λόγο την επιτρέπουν μόνο σε μουσουλμάνους και όχι σε Ινδουϊστες;
ΕΠΙΛΕΟΝ ΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΟΥΪΓΟΥΡΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΓΑΝΟΙ-ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.
Απάντηση:Ο προσφυγικός διάδρομος μεταφοράς προς την Ευρώπη ελέγχεται εξ’ολοκλήρου από ισλαμικά κράτη.
Λύση στο πρόβλημα για την Ελλάδα: Η χώρα μας έχει στο παρελθόν βοηθήσει πολλά αφρικανικά κράτη έτσι έφτασε πιστεύω η στιγμή να ζητήσει πίσω κάποια εξυπηρέτηση.ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΝΙΓΗΡΙΑ,ΚΕΝΥΑ.
Ιδιαίτερα η πρώτη τώρα που έγινε στενή σύμμαχος μας με κοινά συμφέροντα μπορεί να το κάνει.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Επίσης Η Ελλάδα μπορεί να έρθει σε διμερή συμφωνία με κάποια ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ αφρικανική χώρα η οποία θα επιτρέψει τη δημιουργία στο έδαφος της ελληνικών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.
Εφαρμογή του σχεδίου: Ο μετανάστης ευθύς με την είσοδο του στην ελληνική επικράτεια οδηγείται για λίγες μόνο μέρες στα ήδη υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας εκεί όπου θα γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ των πραγματικών προσφύγων (οι οποιοί γνωρίζωντας ότι δεν θα εκδιωχθούν θα έχουν μαζί τους τα πραγματικά ταξιδιωτικά έγγραφα) και στη συνέχεια επιβιβάζεται σε πλοία ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ καταλήγοντας στα ελληνικά κέντρα της Αφρικής.Εκεί φυσικά θα έχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διατροφή ρουχισμό κτλ.Στη συνέχεια και μόνο ύστερα από αυστηρή επιλογή ελάχιστοι μετανάστες θα μπορούν να πάρουν αδεία παραμονής και θα οδηγούνται στην Ελλάδα.Οι υπόλοιποι είτε θα απελευθερωθούν και θα ξανακάνουν το ταξίδι απ΄την αρχη περνώντας τη Σαχάρα είτε θα επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.Εξυπακούεται ότι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ.
Υπολογίζω ότι αν λειτουργήσει σωστά το σχέδιο σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν πια λαθρομετανάστες.
Ο ελληνικός στόλος γίνεται ο στόλος της Ευρώπης: οι έλληνες εφοπλιστές με το σχέδιο μου θα γίνουν ο κύριος φορέας σωτηρίας της Ευρώπης αφού ύστερα από την Ελλάδα και λόγω πείρας θα μπορούν ν’αναλάβουν την εφαρμογή του σχεδίου και σε πανευρωπαϊκο επίπεδο.
Μπορεί να υλοποιηθεί ;
Απάντηση: φυσικά και μπορεί να γίνει πραγματικότητα και αν η Ευρώπη απο κοινού μεριμνήσει μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα και με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το ερώτημα είναι όμως ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
Και αν όχι αυτοί εμείς γιατί όχι;
copyright Δημήτρης.Α.Αλεξόπουλος 2018-2020
Επιτρέπω την αναδημοσίευση του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης και έρευνας υπό τη προϋπόθεση της αναφοράς του ονοματεπώνυμου μου ως εμπνευστή και συγγραφέα του σχεδίου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΤ-ΣΠΟΤΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
triklopodia.gr