Κυριακή, Μαρτίου 1

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΌΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ! Στον  Έβρο έχει αστυνομικούς για να κλείσει στόματα Ελλήνων πολιτών, που δεν επιτρέπουν την είσοδο στους λαθροεισβολείς, και από την άλλη το Ελληνικό Λιμενικό συνοδεύει βάρκες γεμάτες λαθρομετανάστς σε λιμάνια της Μυτιλήνης! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ! 

Μπλόκα στη Μόρια στήνουν οι κάτοικοι

Μπλόκα στη Μόρια στήνουν οι κάτοικοι
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Δεκάδες κάτοικοι της Μόριας στη Μυτιλήνη συγκεντρώνονται από το πρωί στην περιοχή κοντά στο ΚΥΤ, στο νεκροταφείο της Παναγιούδας, προκειμένου να εμποδίσουν τους νεοφερμένους μετανάστες, που αποβιβάστηκαν τις τελευταίες ώρες στο νησί τους, να προσεγγίσουν τη δομή φιλοξενίας.

Οι κάτοικοι απαιτούν να αποσυμφορηθεί το νησί τους και να απομακρυνθούν άμεσα όσοι μετανάστες κατέφθασαν, ενώ δεν επιτρέπουν σε όλους περνάνε από το σημείο να προσεγγίσουν το ΚΥΤ.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




Ο κάτοικος της περιοχής, Στράτος Σταυρακίδης, εξηγεί στο zougla.gr όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον τόπο του, τονίζοντας ότι το μπλόκο έχει φέρει αποτέλεσμα, αφού οι Αρχές δεν μετέφεραν τους μετανάστες στο ΚΥΤ.
Ακούστε τις δηλώσεις του:

Καθημερινό μπλόκο στην είσοδο του χωριού
Οι κάτοικοι της Μόριας τον τελευταίο έναν μήνα μάλιστα, έχουν δημιουργήσει ένα καθημερινό μπλόκο στην είσοδο του χωριού τους. Δεκάδες πολίτες παρευρίσκονται εκεί, συνήθως γύρω από μια φωτιά, προκειμένου, όπως δήλωσαν στο zougla.gr που πραγματοποίησε πρόσφατα αποστολή στη Μυτιλήνη, να αποτρέπουν τη διέλευση των μεταναστών που διαβιούν στο ΚΥΤ μέσα από το χωριό τους.
Ο λόγος, όπως τονίζουν, είναι τα πολλά κρούσματα κλοπών αλλά και ληστειών που έχουν σημειωθεί από διερχόμενους μετανάστες, ενώ από τη μέρα της δημιουργίας του μπλόκου, όπως μας λένε, έχει μειωθεί αισθητά η εγκληματικότητα.
Οι κάτοικοι απέτρεψαν την είσοδο τεσσάρων νεαρών μεταναστών, μπροστά στον φακό του zougla.gr:






Δείτε τις δηλώσεις τους στον φακό του zougla.gr:

.zougla.gr
Ο τίτλος  oxafies.com