Τρίτη, Μαρτίου 17

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Δεν έπεισαν τους ειδικούς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

boris_main5








Περιορισμοί στο σπίτι - Έλεγχοι στα σύνορα - Κλειστά Σχολεία - Απαγόρευση συγκεντρώσεων - Μέτρα στις μεταφορές
Κορωνοϊός: Τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου για την Ευρώπη θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο κακό προσφέροντας μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες

Με απόλυτη ψυχραιμία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε χθες εφιαλτικές δηλώσεις για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοιού στη χώρα του μετά από τη σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε για να θωρακίσει τους συμπολίτες του δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι ειδικοί με αποτέλεσμα να τον επικρίνουν δριμύτατα σε δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο.

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλεργασία, ο ίδιος και οι αρμόδιοι επιστημονικοί σύμβουλοι που τον πλαισίωσαν, δήλωσε ότι πρέπει να είναι σε απομόνωση όποιος έχει επίμονο βήχα που εμφανίστηκε τώρα ή πυρετό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Για τον Τζόνσον το προληπτικό μέτρο που θεωρείται υψίστης σημασίας είναι ότι οι Βρετανοί πρέπει να πλένουν τα χέρια τους επί 20 δευτερόλεπτα - και να μείνουν στο σπίτι τους για επτά ημέρες εάν έχουν επίμονο βήχα ή υψηλό πυρετό.

O πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Τζόνσον: «Είναι εκπληκτικό ότι σχετικά με την κρίση δεν κάνουμε τίποτα». Ο ίδιος τόνισε στο BBC ότι είναι απορίας άξιο γιατί η χώρα δεν κάνει τίποτα αν και βρίσκεται μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν φθάσει στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία.