Τετάρτη, Απριλίου 22

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- «ΈΦΥΓΕ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΕ…». «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ». ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ: «ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…». (ΒΙΝΤΕΟ)

“Βρισκόμαστε σε σοκ…στον ΕΟΔΥ μας είπαν ότι πρέπει να μείνει στο σπίτι  ‘3 μέρες .Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε!
35xronos-covid-630x371
Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έσφιξαν οι καρδιές μας. Έχουμε σοκαριστεί» δήλωσε  ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Στέφανος Χατζηλιάδης.
«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε… Σαν να
…ανατινάχθηκε. Είναι τραγικό γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση». Με τα λόγια αυτά περιγράφουν στο ethnos.gr γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες στιγμές πριν καταλήξει τα ξημερώματα της Τρίτης ο άτυχος 35χρονος.

Γιατροί και νοσηλευτές δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγική τροπή που πήρε η νοσηλεία του 35χρονου. «Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Έσφιξαν οι καρδιές μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους στο νοσοκομείο. Έχουμε σοκαριστεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία. Οι προστατευτικές στολές που φοράμε είναι πολύ βαριές και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο μας. Στάζουμε από τον ιδρώτα» δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Στέφανος Χατζηλιάδης.
Ο άτυχος 35χρονος, ο οποίος ήταν ξυλουργός και πατέρας ενός παιδιού, νόσησε πριν από δέκα μέρες και εμφάνισε, αρχικά, ήπια συμπτώματα. Πριν από λίγες ημέρες πήγε στο νοσοκομείο γιατί ο πυρετός επέμενε και εκεί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Αρχικά νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοοκομείου, ωστόσο, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η κατάσταση του επιδεινώθηκε, ραγδαία, και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πνευμονία που προήλθε από τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο 35χρονος βγήκε αρνητικό, ενώ το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό. Ο 35χρονος δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου. Ο 35χρονος ζούσε στην Θεσσαλονίκη, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Η περίπτωσή του θυμίζει εκείνη του 39χρονου Γερμανού καθηγητή ο οποίος έχασε την ζωή του στην Κρήτη και δεν έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα.
Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του 35χρονου.
Σοκαρισμένος είναι και ο παππούς του άτυχου άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε πως ο εγγονός του δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό γιατί δεν είχε αρρωστήσει ποτέ.
«Δεν κάπνισε, πιοτό δεν έβαλε στο στόμα του.
»Τίποτα βρε παιδί μου, τίποτα!
»Δεν είχε αρρωστήσει το παιδί, δεν είχε ποτέ αρρωστήσει και να πάει στο νοσοκομείο.
»Τι να πω, βρε κορίτσι μου; Τι να κάνεις; Τώρα πρόσφατα είχε παντρευτεί.
»Ένα 18 μηνών παιδάκι έχουν και έμεινε τώρα αυτό ορφανό».
Στη συνέχεια συντετριμμένος δήλωσε:
«Ήταν μια χαρά το παιδί, με το τηλέφωνο μιλούσαμε.
»Καλά είσαι;»
»Έχω λίγο πυρετό και αυτό θα κατέβει. Προσπαθούν οι γιατροί», λέει.
»Ε, ξαφνικά σε δυο τρεις ώρες μετά πέθανε το παιδί, αν είναι δυνατόν δηλαδή! Αν είναι δυνατόν!».
Για το “χρονικό” του θανάτου του 35χρονου από τον κορωνοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ η πεθερά του, καταγγέλλοντας αδιαφορία από στελέχη του ΕΟΔΥ αλλά και όσους τoν επέβλεπαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.
Έκανε λόγο για “νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν”. “Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε” ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Βρισκόμαστε σε σοκ… Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες κλπ έπαιξε με την μικρή τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες”.
“Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας ‘3 μέρες και θα δούμε μετά.’ Δεν ξέρουν τι τούς γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι ο άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς”.
“Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος… Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν… Μας είπαν ‘θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Τού κάνανε 2 τεστ βγήκαν αρνητικά”.
“Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο. Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν ‘δεν επιτρέπεται’.
“Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν… Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου μάς είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου…” δήλωσε ακόμη η μητέρα της συζύγου του άτυχου άνδρα.makeleio.gr