Δευτέρα, Απριλίου 20

Στα 10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 117 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Στα 10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 117 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου, είναι 10 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.245, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 61 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 44 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 116. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 90.5% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως κατέληξε ένας ασθενής 86 ετών στο ΑΧΕΠΑ και έτσι ο συνολικός αριθμός νεκρών ανέρχεται πλέον σε 117.
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ oι 14 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.
Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες ενώ τα 570 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 54.344 διαγνωστικά τεστ.


Ν. Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς οι παραβάτες ήταν λίγοι αλλά επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.
Ακόμη, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου. Θα είναι κλειστή  τις καθημερινές από 14.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο από 10.00-22.00.
Σχετικά με τις προσπάθειες επαναπατρισμού, o κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τις τελευταίες 4 μέρες έφτασαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις με 633 επιβάτες» και τόνισε πως  εξετάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες και βρέθηκαν 3 θετικά κρούσματα μεταξύ τους.
Για το κρούσμα κορωνοϊού στο Κρανίδι ο υφυπουργός δήλωσε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να αποφασίσουμε μέτρα».