Ιαπωνία: Οι αρχές έκοψαν 100.000 τουλίπες για την αποφυγή συγκεντρώσεων

Ιαπωνία: Οι αρχές έκοψαν 100.000 τουλίπες για την αποφυγή συγκεντρώσεων
Οι λάτρεις των λουλουδιών θα πρέπει να περιμένουν ως το ερχόμενο έτος για να απολαύσουν μια βόλτα σε ένα πάρκο με τουλίπες σε πόλη της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση των δημοτικών αρχών να κόψουν περισσότερα από 100.000 λουλούδια λόγω... Covid-19.
Οι αξιωματούχοι της πόλης Σακούρα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων ανατολικά του Τόκιο, κούρεψαν το πέπλο από τουλίπες που κάλυπτε το πάρκο
«Sakura Furusato Hiroba» και ματαίωσαν τη διεξαγωγή φέτος του ετήσιου φεστιβάλ τουλίπας για να αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση επισκεπτών που θα ήθελαν να θαυμάσουν τα λουλούδια μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα.
«Πολλοί επισκέπτες ήρθαν το Σαββατοκύριακο όταν τα λουλούδια είχαν ανθίσει. Συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και ως εκ τούτου δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποφασίσουμε να κόψουμε τα λουλούδια» δήλωσε ο αξιωματούχος για θέματα τουρισμού της πόλης αυτής Σακίχο Κουσάνο.
Σήμερα ο απολογισμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιαπωνία ανερχόταν σε 11.500.
Παρά την απουσία του πέπλου από κόκκινες και ροζ τουλίπες που συνήθως καλύπτει αυτή την εποχή του χρόνου τους κήπους αυτούς των 7.000 τετραγωνικών μέτρων, το πάρκο προσελκύει ακόμη λίγους επισκέπτες.
«Είναι πάρα πολύ ατυχές. Έχασα τη διάθεσή μου όταν το είδα αυτό» δήλωσε σήμερα ο 77χρονος επισκέπτης Μισάκο Γιονεκούμπο.
Οι αρχές θα δωρίσουν τις τουλίπες που κόπηκαν σε νηπιαγωγεία.