Τετάρτη, Απριλίου 29

Έκτακτη ενίσχυση 1.200 δολαρίων από τις ΗΠΑ για όσους έχουν την αμερικανική υπηκοότητα

Έκτακτη ενίσχυση 1.200 ευρώ από τις ΗΠΑ για όσους έχουν την αμερικανική υπηκοότητα
Το παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Βοηθείας για Αμερικανούς πολίτες που λειτουργεί, ενημερώνει όλους τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα ότι ανεξαρτήτως του πόσα έτη λείπουν από τις ΗΠΑ και ανεξάρτητα του αν έχουν και ελληνική υπηκοότητα, δικαιούνται του έκτακτου βοηθήματος που θεσμοθέτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για όλους τους Αμερικανούς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το βοήθημα αυτό ανέρχεται στο ποσό των 1.200 δολαρίων και αποστέλλεται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απευθείας στους δικαιούχους, ανεξαρτήτως του εάν είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους για εμπρόθεσμη φορολογική δήλωση. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 120.000 Έλληνες που έχουν και την αμερικανική υπηκοότητα και διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν την παροχή.
Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που δέχεται το γραφείο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι εκατοντάδες και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, όπως και η καταβολή του ποσού, όπως ενημερώνει ο φορέας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center και να καταθέσουν την αίτηση για τη λήψη του βοηθήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους. Τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, εφόσον υπάρχει, άλλως θα ταχυδρομηθούν στις διευθύνσεις των δικαιούχων επιταγές του αμερικανικού Δημοσίου.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι πρόβλημα με αυτήν τη διαδικασία μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο βοηθείας μας, είτε με μήνυμα στο info@republicansoverseas.gr, είτε τηλεφωνικά στο 690-9914381 Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00-16:00.