Τρίτη, Απριλίου 21

Κορονοϊός: 121 οι νεκροί στην Ελλάδα, 5 θάνατοι σε μία μέρα – 156 νέα κρούσματα, 2.401 σύνολο

Τα 150 από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ΛΑΘΡΟμετανάστες που ζουν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.
Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα 21 Απριλίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκαν 156 νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τους 2.401.
Τα 150 από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ΛΑΘΡΟμετανάστες που ζουν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.
Όπως ανακοινώθηκε 59 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σήμερα το νεότερο και το γηραιότερο θύμα του Covid-19

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, μία γυναίκα 101 ετών, η οποία φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.
Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Τρίτης 21 Απριλίου, με τους νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα να φτάνουν πλέον τους 120.
Πρόκειται για το γηραιότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του και ένας 35χρονος, ο οποίος είναι το νεότερο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας. Μάλιστα, είναι προβληματισμένοι οι επιστήμονες από την περίπτωση του 35χρονου που έχασε τη ζωή του στη μάχη με τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Προβληματίζει ο θάνατος του 35χρονου: Τα αρνητικά πρώτα τεστ και η ραγδαία επιδείνωσή του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega o 35χρονος άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από 10 μέρες. Εντελώς ξαφνικά η κατάστασή του χειροτέρεψε  και το πρωΐ του Μ. Σαββάτου διασωληνώθηκε. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και εν τέλει υπέκυψε τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Στέφανος Χατζηλιάδης έκανε δηλώσεις για την ατυχή εξέλιξη τονίζοντας ότι ο άνδρας δεν ήταν παχύσαρκος ούτε είχε υποκείμενο νόσημα.
Είναι ο δεύτερος θάνατος στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία καθώς μέχρι σήμερα είχε πεθάνει ένα ακόμη άτομο στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών και δυστυχώς ο πιο νέος που καταγράφεται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ ο άτυχος άνδρας αφήνει πίσω του ένα ανήλικο παιδάκι.

Η άρση των πρώτων μέτρων

Από τη Δικαιοσύνη θα γίνει συμβολικά η αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό με άνοιγμα, στις 27 Απριλίου, των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι για ελαχιστοποίηση των όποιων φαινομένων συνωστισμού η διαδικασία «συναινετικών προσημειώσεων» θα γίνεται μέσω των Γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, σημείωσε ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας πως θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.