Δευτέρα, Απριλίου 6

Νίκος Χαρδαλιάς: Το «σκυλί του πολέμου» των 18:00, που ανακοινώνει με… καλοδεχούμενο τσαμπουκά μέτρα και απαγορεύσεις!

Νίκος Χαρδαλιάς μητσοτακης
O «σκληρός» υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που κάθε απόγευμα ενημερώνει για τις εξελίξεις στο… μέτωπο του κορωνοϊού, δεν διστάζει να τα βάζει με τους απερίσκεπτους που θέτουν σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό τον γνώριζαν, από πρώτο χέρι, οι κάτοικοι του Βύρωνα, μια και έχει διατελέσει δήμαρχός τους. Μετά «έσκασε» ο εφιάλτης του κορωνοϊού και ο Νίκος Χαρδαλιάς με την ιδιότητα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων
«προσγειώθηκε» (όχι με τα γυαλιά ηλίου αλά «Top Gun» που φορούσε στα μαθητικά του χρόνια στη Βαρβάκειο Σχολή), στις τηλεοπτικές οθόνες όλων των Ελλήνων.
Ξάφνου, εκεί που τον αναγνώριζε η… κυρία Ελένη και ο κύριος Χρήστος από τον Βύρωνα, τον έμαθε και η κυρία Μαρία στον ακριτικό Έβρο και ο κύριος Βαγγέλης που ζει σε καραντίνα στο χωριό του, στο νομό Κοζάνης. Όλοι τους κρέμονται από τα χείλη του κάθε απόγευμα, στις 6, προκειμένου να ακούσουν τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό.
Αν θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα κυκλοφορίας, αν θα παραταθούν, αν, αν, αν….
Πολλά «αν», αλλά απαραίτητα στη μάχη που δίνει η χώρα μας με την πανδημία. Το ύφος του, τις περισσότερες φορές σκληρό και μ’ έναν τσαμπουκά που… καθόταν στο σβέρκο του Έλληνα, ο οποίος έπρεπε να μπει σε καλούπια και δεν είχε συνηθίσει να του λένε «κάτσε σπίτι» ή «θα βγαίνεις με sms και χαρτιά»!
Δεν είναι τυχαίο (σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso) που τον Νίκο Χαρδαλιά τον αποκαλούσαν «σκυλί του πολέμου» όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



στο πλευρό του πρωθυπουργού
Όσοι τον ξέρουν καλά, προσδίδουν στον πρώην δήμαρχο Βύρωνα γρήγορα αντανακλαστικά και προσήλωση στον στόχο του. Ο ίδιος μοιάζει να είναι σε alert όλο το 24ωρο! Λέγεται, άλλωστε, πως καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξή του σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έπαιξαν τα αντανακλαστικά που επέδειξε στις πυρκαγιές του Υμηττού, ενώ η ετοιμότητα, αλλά και η εμπειρία που απέκτησε, «μέτρησαν» ως προσόντα για την επιλογή του ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να διαχειριστεί μια κρίση, όπως αυτή της φονικής επιδημίας.

Χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει απευθείας επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επικοινωνεί καθημερινά μαζί του λίγο πριν το τηλεοπτικό ραντεβού των 6 μ.μ., όπου, μαζί με το… alter ego του, Σωτήρη Τσιόδρα, ενημερώνει τους πολίτες για τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.



Σωτήρης Τσιόδρας Νίκος Χαρδαλιάς
με τον Σωτήρη Τσιόδρα
Επιχειρώντας να αποκρούσει την κριτική για το on camera ύφος του, ο Νίκος Χαρδαλιάς υποστηρίζει πως οι προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά του απευθύνονται «στους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια». Μάλιστα, υπεραμύνεται της όποιας αυστηρότητας επιδεικνύει, αποδίδοντάς τη στην κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία.
Τον ίδιο δυναμισμό επεδείκνυε, πάντως, και κατά τη θητεία του ως δήμαρχος, για τρεις τετραετίες. Για την πλειονότητα των κατοίκων του Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς παραμένει ο «δήμαρχος της καρδιάς τους», μια και άσκησε τα καθήκοντά του όχι οχυρωμένος πίσω από ένα γραφείο, αλλά στις γειτονιές και τους δρόμους, δίνοντας το «παρών» στα προβλήματα που ανέκυπταν.



Νίκος Χαρδαλιάς οικογενεια
σύσσωμη η οικογένεια Χαρδαλιά
Είναι ο δήμαρχος που, κατά τη διάρκεια της θητείας του, από το 2003 έως το 2014, κατόρθωσε να εδραιώσει το Φεστιβάλ Βύρωνα, να αναδείξει και να «οχυρώσει» τον δασικό πνεύμονα του Υμηττού ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και να λάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η εγκληματικότητα, οργανώνοντας το πρόγραμμα «Εθελοντικής Φύλαξης».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς διετέλεσε ακόμη πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, από το 2006 έως το 2012 και εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το πάθος του για τα κοινά είχε διαφανεί από μικρή ηλικία, όταν φοιτούσε στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και αργότερα, κατά τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας, με ειδίκευση σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Μήλον της Έριδος για το ωραίο φύλο

Αγαπητός μεταξύ των συμμαθητών του -και αργότερα των συμφοιτητών του-, είχε τον τρόπο να κεντρίζει την προσοχή των συνομιλητών του αλλά και του γυναικείου φύλου, που πάντοτε του έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία. Με δερμάτινα μπουφάν και γυαλιά ηλίου αλά «Top Gun», που ήταν τότε στη μόδα, ο νεαρός Νίκος ανήκε πάντα στους δημοφιλείς μαθητές, ενώ λίγο το… μπρουτάλ και μαγκιόρικο στιλ του και πολύ περισσότερο η αυτοπεποίθησή του, είχαν αποτέλεσμα ο νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας να γίνεται συχνά μήλον της Έριδος για το ωραίο φύλο.
Στην προσωπική του ζωή μετρά δύο γάμους και έχει αποκτήσει δύο κόρες. Το 2011 παντρεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο με την εντυπωσιακή πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και γυμνάστρια Γιώτα Παναγιωτοπούλου, που παραμένει στο πλευρό του έως σήμερα.



Νίκος Χαρδαλιάς αεκ
φανατικός Αεκτζής
Ο έρωτάς τους λέγεται ότι υπήρξε κεραυνοβόλος, ενώ οι δύο τους μοιράζονται και ακόμη μία κοινή αγάπη, που δεν είναι άλλη από την ΑΕΚ. Μαζί της απέκτησε τη δεύτερη κόρη του, που είναι σήμερα οκτώ χρόνων, ενώ η πρώτη, η 19χρονη Ιωάννα, είναι φοιτήτρια Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, ως υπερήφανος πατέρας είχε σπεύσει να αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, που δικαίωναν τον αγώνα της πρωτότοκής του, αλλά και μια κοινή selfie με την πανέμορφη Ιωάννα, δείχνοντας έτσι τη συγκίνησή του.



Νίκος Χαρδαλιάς κορες
Ο Νίκος Χαρδαλιάς με τις κόρες του

Η επιτυχία της κόρης του, άλλωστε, ήρθε να συμπληρώσει ένα απαιτητικό, αλλά και σημαντικό καλοκαίρι, που καθορίστηκε από την ανάδειξή του στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και αποτέλεσε το «σκαλοπάτι» για τη σημερινή του εξέλιξη.
-ΠΗΓΗ-