Κυριακή, Απριλίου 19

Η Μέρκελ (δεν) δίνει 2 δις για τον κορωνοϊό αλλά τα δίνει για την… Adidas

Λεφτά αποφάσισε να μοιράσει η γερμανική κυβέρνηση εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, που δοκιμάζει σκληρά μικρομεσαίους, εργατική τάξη και επιχειρήσεις. Όχι, όμως, για να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν πληγεί σκληρά από τα λουκέτα που μπήκαν αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού, αλλά για να σώσει την εταιρία αθλητικών ειδών Adidas.

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο θα πάρει δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
  •  
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,4 δισ. ευρώ αναλογούν στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας.
Τα υπόλοιπα 600.000.000 ευρώ μοιράζονται περισσότερες από επτά τράπεζες, οι οποίες θα λάβουν κρατικές εγγυήσεις. Η αιτία πίσω από αυτή τη δανειοδότηση-μαμούθ είναι το γεγονός πως το κλείσιμο των καταστημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο έχει οδηγήσει τις πωλήσεις τής μέχρι πρότινος εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρίας στην κατάρρευση. Μόνο στην Κίνα η Adidas έχει απώλειες έως και 1 δισ. ευρώ.
Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas θα πρέπει να διαγράψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το διοικητικό συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους (συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού) για φέτος.
Φυσικά, και στη γνωστοποίηση της είδησης ξέσπασε σάλος, καθώς είναι απορίας άξιον πώς μια τόσο κερδοφόρα εταιρία κολοσσός βασίζεται στο κράτος για τη διάσωσή της, αλλά και πώς γίνεται να υπάρχουν λεφτά για τα μονοπώλια και όχι για τους πολίτες.
 newsbreak.gr