Δευτέρα, Απριλίου 27

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστική μαρτυρία-«ανατροπή» για τον δολοφονημένο 32χρονο στην Πυλαία

Θεσσαλονίκη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον παιδοκτόνο
Newsroom eleftherostypos.gr
Μια συγκλονιστική μαρτυρία που έρχεται σε αντίθεση με πολλά από όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες της δολοφονίας του 32χρονου, από το όπλο του 63χρονου πατέρα του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, καταγράφει και παρουσιάζει το GRTimes.gr.
Τα όσα υποστηρίζει γείτονας και συγγενής, της οικογένειας στην οποία σημειώθηκε η χθεσινή τραγωδία και ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του , αφορούν κυρίως στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, οι οποίες, με βάση τη μαρτυρία ήταν τραγικές,
καθώς ο 63χρονος πατέρας φέρεται να βιαιοπραγούσε στο παρελθόν, τόσο εναντίον του γιου του, όσο και εναντίον της γυναίκας του. Η δε περιγραφή για την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και για τον χαρακτήρα του 32χρονου, είναι συγκλονιστική.
«Ο πατέρας έπινε και πίνει αλκοόλ. Είναι βίαιος άνθρωπος και έχει ιστορικό βίας. Με τον Σάκη που δολοφονήθηκε, σχεδόν μεγαλώσαμε μαζί . Όταν ήταν μικρό παιδί και πηγαίναμε δημοτικό και παίζαμε μπάλα, κρυφτό κτλ, όταν γυρίζαμε σπίτι, η μάνα του τον «μάζευε» στο σπίτι και τον «σκότωνε» στο ξύλο. Και η μάνα του και ο πατέρας του. Όταν ήταν το παιδί μικρό, έξω από το σπίτι ακουγόταν «ουρλιαχτά». Μεγάλωσε με απίστευτο ξύλο, με απίστευτη κακοποίηση. Τα τελευταία 10-15 χρόνια έπαιρνε ψυχοφάρμακα, γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα από το ξύλο που έτρωγε μικρός» υποστηρίζει ο γείτονας και συγγενής της οικογένειας.
Δεν ήταν ναρκομανής
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 32χρονος δεν έπαιρνε ναρκωτικά, όπως υποστήριξαν διάφορα άτομα, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Ναρκωτικά το παιδί δεν έπαιρνε. Όταν ήταν στην εφηβεία, μπορεί να κάπνιζε 2-3 τσιγαριλίκια. Έκανε λίγο την «αλητεία» της εφηβείας, όπως έκαναν τόσα άλλα παιδιά. Ναρκομανής όμως δεν ήταν. Πρέζα δεν δοκίμασε ποτέ. Χθες μίλησα με το παιδί που είχε «κολλητό» στη διάρκεια της εφηβείας, να τον ρωτήσω για όσα ακούστηκαν. Μου λέει, άντε να κάπνιζε κάνα τσιγαριλίκι, ή να δοκίμασε κανένα άλλο από τα χάπια, γιατί τον έβαλαν. Τον κορόιδευαν, του έκαναν μπούλινγκ και στο σχολείο και στο σπίτι. Καταλαβαίνετε γιατί παιδί μιλάμε; Με ψυχολογικά προβλήματα. Με ναρκωτικά ξαναλέω και επιμένω, πως το παιδί δεν είχε θέμα» επισημαίνει ο συγγενής.
Προσθέτει πως αν ο 32χρονος ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών, δεν θα μπορούσε να έχει τόσο βάρος : «Και αν έπαιρνε ηρωίνη και ήταν εξαρτημένος, πως γίνεται να ήταν 100 κιλά; Έχετε δει πολλές φορές τοξικομανή έτσι;» διερωτάται, λέγοντας ότι ο 32χρονος είχε τα παραπάνω κιλά λόγω της καθιστικής ζωής και των ψυχοφαρμάκων.
«Βίαιος δεν ήταν ο Σάκης, αλλά ο πατέρας του»
Με βάση τα όσα υποστηρίζει ο συγγενής, ο 63χρονος πατέρας δεν ήταν ο «οικογενειάρχης» που κάποιοι πίστευαν ότι είναι, καθώς έπινε και ασκούσε βία και στη γυναίκα του και στον γιο του, χωρίς ευτυχώς να πειράζει την κόρη του, την αδελφή του Σάκη.
«Η μητέρα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας από το «ξύλο» που είχε φάει από τον πατέρα. Τη σώσανε οι γείτονες. Ένα, δύο χρόνια, πριν.. Δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν θέλω να πω ψέματα για το πότε. Παρόλα αυτά είναι αληθές. Νομίζω με φάρμακα είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει και την είχε σώσει γειτόνισσα (αναφέρει όνομα)».
Ο ίδιος δηλώνει πως ο 63χρονος ήταν πολύ δύσκολος χαρακτήρας και είχε μαλώσει με πολλούς συγγενείς και γείτονες. «Είχε να μιλήσει 20χρόνια με τον αδελφό του. Είχε μαλώσει για κληρονομικά και από τότε δεν είχε επικοινωνία. Με τον πρώτο του ξάδελφο δεν μιλούσε. «Σκοτωμένος» με πολλούς ήταν, με γείτονες, με συγγενείς. Με εμένα, ένα «γεια» είχε στη γειτονιά».
«Ο Σάκης δεν ήταν ποτέ βίαιος. Δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του. Φοβισμένο παιδί ήταν, με ανασφάλειες και πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι σε κανέναν. Ούτε στους γονείς του» αναφέρει.
Μοναχικός και κλειστός στον εαυτό του ο 32χρονος γιος
Περιγράφοντας το θύμα της δολοφονίας, ο συγγενής κάνει λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, κλεισμένο στον εαυτό του που δεν έβγαινε συχνά από το σπίτι.
«Έκανε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά, να κάνει τράκα κάνα ευρώ, ή κάνα τσιγάρο. Όλη μέρα καθόταν στο μπαλκόνι και κάπνιζε μόνος του. Φίλους δεν είχε, ούτε παρέες, δεν μιλούσε με κανέναν. Εγώ που μένω δίπλα και φρόντιζα τον σκύλο μου στην αυλή μου, ερχόταν ο Σάκης για παρέα και μιλούσαμε και μου έλεγε τον πόνο του. Του έδινα κάνα τσιγάρο, από αυτά της μητέρας μου, γιατί εγώ δεν καπνίζω και του έδινα και κάνα ψιλό για να πάρει τσιγάρα και αυτός μου έλεγε τις ιστορίες του. Γιατί εντάξει, το παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα και έλεγε πολλά.
Για όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε η οικογένεια, κατηγορούσαν τον Σάκη. Αυτός ήταν μονίμως ο υπαίτιος για τα όσα προβλήματα υπήρχαν και αυτό γινόταν για να κρύψουν το πώς ήταν ο πατέρας και το ότι υπήρχε βία στο σπίτι. Ήταν το «μαύρο πρόβατο» το εξιλαστήριο θύμα» λέει χαρακτηριστικά.
Από τους καυγάδες στη δολοφονία: « Η έκτη φορά ήταν στο κεφάλι, να τον αποτελειώσει»
Όπως λέει στο GRTimes.gr o μάρτυρας, ο 32χρονος μάλωνε πολλές φορές με τους γονείς του, «γιατί αυτοί του «έτρωγαν» το επίδομα. Του έπαιρναν τα χρήματα και δεν του άφηναν φράγκο, ούτε τσιγάρα να πάρει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο διάστημα, το θύμα μπορεί όντως να διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή του. «Δεν ξέρω αν όντως έπαιρνε τα χάπια του, ξέρω όμως ότι μάλωνε τελευταία με τους γονείς του πιο έντονα, γιατί του έπαιρναν το επίδομα και δεν του έδιναν φράγκο, ούτε για τσιγάρα. Και τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν ότι θα τον διώξουν από το σπίτι».
Όσον αφορά τους καυγάδες, επισημαίνει πως ήταν μεν συχνοί, αλλά πως «δεν ισχύει ότι «τους έδερνε συχνά» και κάτι τέτοια που ακούστηκαν. Ο Σάκης δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι, εκτός από τώρα τελευταία».
Φτάνοντας στη χθεσινή μέρα, εξιστορεί μέσα από όσα άκουσε από πρώτο «χέρι» όπως λέει, τι ακριβώς είχε συμβεί:
«Χθες το πρωί λοιπόν, ξέρω ότι πήρε ένα λοστάρι και «κοπάνησε» τη μάνα, «κοπάνησε» και τον πατέρα και τους «έσπασε τα μούτρα» και όταν ο γείτονας του έλεγε «σταμάτα…τι κάνεις;;», έλεγε ο Σάκης, «ρε συ, πατέρας είναι αυτός;; Μητέρα είναι αυτή;; Που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι;; Που μου φέρονται έτσι;». Αυτές είναι οι μαρτυρίες από χθες για το τι έγινε. Και ο πατέρας πήρε την καραμπίνα, τον πυροβόλησε έξι φορές πισώπλατα, ενώ το παιδί έφευγε να γλυτώσει και η έκτη φορά ήταν στο κεφάλι, να τον αποτελειώσει. Αυτά μου είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Δεν αναφέρομαι σε άλλες λεπτομέρειες γιατί δεν γνωρίζω, αυτά όμως μου τα είπε ο γείτονας που ήταν παρών».
«Γιατί δεν τον έκλειναν σε ίδρυμα;»
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στο GRTimes.gr, ο μάρτυρας και συγγενής διερωτάται αν ο πατέρας έψαχνε κάποια αφορμή για να «ξεφορτωθεί» το παιδί του, που σύμφωνα με τον ίδιο, ζητούσε χρήματα από το επίδομα που δικαιούταν.
Όπως λέει, το ερώτημα για το επίδομα το θέτει, γιατί ο 32χρονος «ζητιάνευε» ένα και δύο ευρώ και έψαχνε κανένα τσιγάρο από τη γειτονιά.
«Που πήγαιναν τα λεφτά του; Δεν μπορώ να ξέρω αλλά βάζω το ερώτημα που μου μεταφέρθηκε και από άλλο συγγενή. Ο δε Σάκης, μπορεί να έκανε «τράκα» τσιγάρα, αλλά όταν είχε, ερχόταν και τα έδινε πίσω. Φιλότιμος ήταν. Ντρεπόταν. Δεν πείραζε κανέναν. Παρέα δεν είχε, φίλους δεν είχε. Ένα αβοήθητο παιδί ήταν. Αυτός που ξέσπασε χθες και δεν άντεχε άλλο, ήταν ο Σάκης, όχι ο πατέρας. Για αυτό πήρε το λοστάρι και έκανε ότι έκανε» .
Σε άλλο σημείο, διερωτάται γιατί η οικογένεια δεν κάλεσε την αστυνομία ή αν ο 32χρονος είχε ιστορικό βίας, γιατί δεν βρισκόταν χθες σε κάποιο ίδρυμα;
«Γιατί δεν ειδοποιήθηκε το 100; Γιατί δεν τον έκλειναν σε ίδρυμα;; Το παιδί δεν ήταν βίαιο. Δεν είχε δώσει άλλες αφορμές. Αν ήταν βίαιος όπως λένε και τους «σακάτευε» στο ξύλο, ας τον έκλειναν σε ίδρυμα. Από όσο ξέρω, για τον Σάκη δεν έχει έρθει ποτέ η αστυνομία. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ούτε για βία ούτε για ναρκωτικά για τα οποία βάζω το «χέρι μου στη φωτιά» ότι δεν έπαιρνε. Ότι «έφαγαν» ξύλο, ναι «έφαγαν». Και καλά να πάθουν. Το «έσκασαν» το παιδί. Στην τελική γιατί παίρνεις την καραμπίνα; Πάρε το 100. Αφού είναι βίαιος και φοβάσαι, γιατί δεν τον κλείνεις σε ίδρυμα;» καταλήγει.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον παιδοκτόνο
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι ο 63χρονος ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής από τον άνθρωπο που έφερε στο κόσμο, δίνοντας τέλος σε ένα οικογενειακό δράμα.
Ο 32χρονος γιος έπεσε νεκρός από τα σκάγια κυνηγητικής καραμπίνας που πυροδότησε ο πατέρας του, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Πυλαίας.
Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ανακριτή . «Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 63χρονος.
Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκονται η κόρη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα που φέρονται ότι δικαιολογούν την πράξη του, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας αλλεπάλληλα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού. Στην μεζονέτα της οικογένειας διέμενε και η κόρη με τον σύζυγό της και το παιδί τους αλλά απουσίαζαν την ώρα του συμβάντος.
Το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα λόγω χρόνιας χρήσης ναρκωτικών, αν και δεν ήταν σεσημασμένος. Έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ συχνά ξεσπούσε δέρνοντας τους γονείς του σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι περιέγραψαν ως σωστό οικογενειάρχη τον δράστη. Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο 32χρονος χτύπησε τη μητέρα του ενώ στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον συνταξιούχο πατέρα μέσα στο σπίτι.
Στη συνέχεια αποχώρησε ενώ ο 63χρονος άρπαξε την κυνηγητική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα και πυροβόλησε το γιο του τραυματίζοντας τον θανάσιμα έξω από τον αυλόγυρο της μονοκατοικίας.
Με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο από τον προηγούμενο ξυλοδαρμό ο συνταξιούχος, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο. Το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.


«Στα χέρια μου ξεψύχησε»: Η μαρτυρία που σοκάρει
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Πυλαιώτικα, όπου πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον γιο του.
Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και περιέγραψε το φονικό.
«Πήγα το θύμα στο σπίτι, τον ηρέμησα, ήρθε ο πατέρας εξαγριώθηκε, τον γρονθοκόπησε άσχημα. Τον σήκωσα πάνω από τον πατέρα του, καθίσαμε στην άκρη, ο πατέρας ξέφυγε από την προσοχή μου, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν ευτυχώς πολύ ελαφρά. Παίρνω τραυματισμένο το θύμα, τυλίγω το χέρι του που ήταν σακατεμένο και τον πάω προς το σπίτι μου. Ξαναβγήκε ο δράστης, πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου», είπε.
Πηγή: grtimes.gr