Τετάρτη, Απριλίου 22

Σύζυγος 35χρονου: «Έλεγε στους γονείς του να προσέχουν και τελικά έχασε εκείνος τη ζωή του»

Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν τι συνέβη, η οικογένεια του 35χρονου που έχασε ξαφνικά την ζωή του από κορωνοϊό, η οικογένεια του άτυχου νεαρού άνδρα τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία.
Η κηδεία του Μουσταφά που άφησε πίσω σύζυγο κι ένα παιδί, πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα στον Έβρο, μόνο με τους πολύ στενούς συγγενείς που έμειναν
με ερωτηματικά πώς ο άνθρωπος του έχασε την ζωή του χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, ενώ ήταν υγιής και δεν κάπνιζε. Οι φίλοι και οι συγγενείς μιλούν για έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένειά του αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί το 18 μηνών κοριτσάκι του.
Η σύζυγός του μίλησε με θλίψη στο protothema.gr: «Τον αγαπούσα πάρα πολύ, ήμασταν μια ευτυχισμένη οικογένεια και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω πώς έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά. Οι γονείς του ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες και συνέχεια τους έλεγε να προσέχουν και να μένουν στο σπίτι. Αλλά η κατάληξη ήταν να αρρωστήσει εκείνος και να χάσει τη ζωή του».

Η πεθερά του τον πήγε στο νοσοκομείο

Το βράδυ της Τρίτης, η πεθερά του μίλησε στον ΑΝΤ1 για το πώς επιδεινώθηκε η υγεία του νεαρού γαμπρού της και πώς κινήθηκαν οι γιατροί:
«Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας 3 μέρες και θα δούμε μετά.(…). Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς», ανέφερε η πεθερά του.
«Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος… Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν… Μας είπαν ‘θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Τού κάνανε 2 τεστ τη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή βγήκαν αρνητικά. Το τρίτο τεστ τη Δευτέρα του Πάσχα έδειξε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό».
«Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, και το οξυγόνο του ήταν στο 88%, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο. (…) Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν… Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου μάς είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου…» δήλωσε ακόμη η μητέρα της συζύγου του 35χρονου άνδρα.

Ο παππούς του: «Δεν κάπνισε, πιοτό δεν έβαλε στο στόμα του»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε και ο παππούς του 35χρονου, ο οποίος τόνισε ότι ο εγγονός του δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό γιατί δεν είχε αρρωστήσει ποτέ. «Δεν κάπνισε, πιοτό δεν έβαλε στο στόμα του. Τίποτα βρε παιδί μου, τίποτα! Δεν είχε αρρωστήσει το παιδί, δεν είχε ποτέ αρρωστήσει και να πάει στο νοσοκομείο. Τι να πω, βρε κορίτσι μου; Τι να κάνεις; Τώρα πρόσφατα είχε παντρευτεί. Ένα 18 μηνών παιδάκι έχουν και έμεινε τώρα αυτό ορφανό.Ήταν μια χαρά το παιδί, με το τηλέφωνο μιλούσαμε. “Καλά είσαι;” “Έχω λίγο πυρετό και αυτός θα κατέβει. Προσπαθούν οι γιατροί”, λέει. Ε, ξαφνικά σε δυο τρεις ώρες μετά πέθανε το παιδί, αν είναι δυνατόν δηλαδή! Αν είναι δυνατόν!», είπε απελπισμένος ο παππούς του άτυχου Μουσταφά.newsbreak.gr/