Δευτέρα, Απριλίου 27

Προθεσμία για να απολογηθεί στον 63χρονο που φέρεται ότι σκότωσε τον γιο του

efsyn.gr 
 Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησίαΤην Τετάρτη θα απολογηθεί ο 63χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε από τον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μέχρι την απολογία του παραμένει σε καθεστώς κράτησης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 32χρονος επιτέθηκε και χτύπησε με αντικείμενο τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να υπέστη μώλωπες. Στη συνέχεια, εκείνη επικοινώνησε με τον σύζυγό της που έφτασε οργισμένος στο σπίτι, όπου ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον γιο. Ο νεαρός φέρεται να χτύπησε τον πατέρα του και ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε ότι «θόλωσε», πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί τον γιο του. Αρχικά τον τραυμάτισε στο χέρι και στην πλάτη. Γείτονας της οικογένειας επιχείρησε να τον αποτρέψει, αλλά ο 63χρονος γέμισε ξανά την καραμπίνα και έβαλε εκ νέου κατά του γιου του. Μία από τις συνολικά έξι σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Ο συνήγορος τους 63χρονου δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι μετανιωμένος, προβάλλοντας ως υπερασπιστικό επιχείρημα ότι τελούσε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι καβγάδες στο σπίτι ήταν συχνό φαινόμενο και εντάθηκαν, σύμφωνα με τον φερόμενο ως δράστη από τη στιγμή που ο γιος του απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά, οπότε παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα.