Τρίτη, Απριλίου 28

Aγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, η άρση των περιορισμών μπορεί να σας στοιχίσει από μία 4ετία έως μία μικρασιατική καταστροφή

Παρέμβαση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η γνώμη μας είναι ότι φέτος δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του στη χώρα μας ούτε ένας τουρίστας.

Ενόψει διαγγέλματος>
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ,
Εάν αποτύχει η άρση των περιορισμών και αναγκαστείτε από την τυχόν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων να μας μαντρώσετε εκ νέου θα κάνετε δώρο στον Σύριζα ένα αχρείαστο φιάσκο. Ήδη η τσαπατσουλιά του Βρούτση στοιχίζει ακριβά αλλά ακόμη και η περιφερόμενη πρώην υπουργός του Σύριζα Πρωτοψάλτη εξελίσσεται σε αντίστοιχο φιάσκο.
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτά είναι σημάδια που θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη σας ενόψει του αυριανού διαγγέλματος.
Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν τεράστια εγχώρια συμφέροντα που σας πιέζουν να ανοίξει η αγορά, να δουλέψουν τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρίες, κλπ.
Η γνώμη μας είναι ότι φέτος δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του στη χώρα μας ούτε ένας τουρίστας.
Το διάστημα έως το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να το αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού μας ώστε να αναδιαμορφώσουν τις τουριστικές τους μονάδες σε μία φιλοσοφία που θα είναι πιο επιλεκτική όσο αφορά τους τουρίστες που θα δέχονται συνυπολογίζοντας πολλές παραμέτρους ασφαλείας, πραγματικής ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και αισθητικής.
Το να ανοίξουμε την χώρα μας στους τουρίστες μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτικά μοιραίο με διαστάσεις μικρασιατικής καταστροφής.
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κε Πρωθυπουργέ. Η οικονομία της πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και προτεραιότητες.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει boutique καινοτομίας, κουλτούρας, επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης και παράλληλα πρέπει να χαλυβδώσει την αμυντική της ισχύ επενδύοντας στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία και πάει λέγοντας.
Η φιλοσοφία του μαζικού τουρισμού που αποτελεί την υποτιθέμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μεταφράζεται σε αυγουστιάτικη ευωδία σκατίλας στα σοκάκια και στις παραλίες της Μυκόνο, της Πάρου, της Σαντορίνης, της Αντιπάρου και πάει λέγοντας.
Κι αυτό γιατί παρότι έχουν εγκαταστήσει μονάδες βιολογικού καθαρισμού επειδή το κόστος της συντήρησής τους είναι μεγάλο, η πλειοψηφία των ξενοδόχων δεν τις λειτουργεί και επιλέγουν να διοχετεύσουν στη θάλασσα τo παγκόσμιο σκατό που μας αφήνει η τουριστική πλέμπα που έρχεται στη χώρα μας.

Είπαμε πρέπει να γίνουμε τουριστική boutique και όχι παράδεισος για ρεντρούμηδες και ξεπεσμένους μπατιροτουρίστες.
Προσοχή κε Πρωθυπουργέ,
Μία λάθος σας επιλογή εδώ θα έχει ανυπολόγιστο κόστος.
Σας καλούμε να το πάρετε αλλιώς και με αφορμή την επιδημία να προχωρήσετε στην επαναστατική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Σ΄αυτό το σημείο σας καλούμε να διαβάσετε την ανάρτηση του καθηγητή Μαγιορκίνη για την διαβόητη ανοσία της εγχώριας αγέλης:
Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη “ανοσία της αγέλης” (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):
1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει στα σχολεία) και να νομίζεις ότι έχει προστατέψει τους μεγάλους με “τοίχο προστασίας”.
3) Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 80.000 γεννήσεις και 80.000 θανάτους ανά έτος. Αυτό το ποσοστό μειώνει δυναμικά την ανοσία που έχει επιτευχθεί ανά έτος (γύρω στο 1-2%).
4) Για να επιτύχουμε το θεωρητικό 12% της ανοσίας που έχει το Βέλγιο με παρόμοιο πληθυσμό θα πρέπει να δεχτούμε περίπου 7000 θανάτους, άρα συνολικά 35000 θανάτους για το 60% με το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε επιβράδυνση της επιδημίας.
5) Για κάθε θάνατο από τους παραπάνω θα χρειαστούμε 2 κρεβάτια στις ΜΕΘ δηλαδή 70.000 κρεβάτια. Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να μείνει περίπου 20 ημέρες στην εντατική θα χρειαστούμε 1.400.000 ημέρες ΜΕΘ. Με δεδομένο ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 500 κρεβάτια σε Covid-19 (που μάλλον δεν μπορούμε) θα χρειαστούν περίπου 7.6 χρόνια με 100% πληρότητα και 13 θανάτους ανά ημέρα από COVID-19 ασταμάτητα. Αυτό χωρίς να έχω λάβει υπόψιν την ανανέωση του πληθυσμού στο (3) και την ελλειπή ή απώλεια της ανοσίας (1).
Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνώ κάθετα με απόψεις που κυκλοφορούν ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, ότι και καλά “θέλουμε” να κυκλοφορήσει ο ιός.



app-facebook
Gkikas Magiorkinis
την Κυριακή
Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη "ανοσία της αγέλης" (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):
1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει σ...
See More
 Σας επαναλαμβάνουμε τα εξής>
Αντί το κράτος-παρότι μπατίρης-να υποδύεται τον πατερούλη πιο έντιμο θα ήταν να αναλάβει τη πρωτοβουλία και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας.
Να πει: Aγαπητοί Ελληνες, ξεχάστε τον τουρισμό που μας επέτρεψε να φυτοζωούμε όλα αυτά τα χρόνια σαν σατυροβαρκάρηδες-κορίτσια στον ήλιο.
Ελάτε να αναπτύξουμε τις επιστήμες του μέλλοντος, την ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, και κυρίως ελάτε να επενδύσουμε στη καινοτομία.
Εγώ με τη σειρά μου (σαν κράτος) για να βοηθήσω τον μετασχηματισμό μας από σατυροβαρκάρηδες σε καινοτόμο οικονομία θα κάνω τα εξής:
Εγώ με τη σειρά μου (σαν κράτος) για να βοηθήσω τον μετασχηματισμό μας από σατυροβαρκάρηδες σε καινοτόμο οικονομία θα κάνω τα εξής:

(Τα έχουμε ξαναπεί πρόσφατα)
(Τα έχουμε ξαναπεί πρόσφατα)
1. Ορίζεται πάγιος φορολογικός συντελεστής στο 12%. Σε όλους: Ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και στις αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων ώστε να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα μας τα φωτεινά μυαλά των επιχειρήσεων.
2. Kαταργούνται όλα τα φορομπηχτικά χαράτσια, προκαταβολές φόρου κλπ.
3. Το κράτος κρατικοποιεί τα ακίνητα που αντιστοιχούν στα 90 δις στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος μέσα από μια καλοχτενισμένη πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Πιερρακάκης να νοικιάζει τα ακίνητα. Με προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες τους. Θα έχουμε δηλαδή μια κρατική πλατφόρμα airbnb που κάθε μήνα θα φέρνει στα ταμεία του κράτους κασαδούρα.
4. Κρατικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίησή της από το κράτος. Ολες οι εκκλησίες μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Οι δε παπάδες θα παραμείνουν για να επιμελούνται τα νεκροταφεία. Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τον ιερέα για όλες τις τελετές που συνοδεύουν τους νεκρούς τους. Από νεκρώσιμες ακολουθίες, τρισάγιο, 40, κλπ. Έχει σημασία να βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας δίπλα στα νεκροταφεία ώστε να γίνει συνείδηση και στο τελευταίο πολίτη της χώρας ότι εάν δεν προσέχει την υγεία του θα καταλήξει πιο γρήγορα στο νεκροταφείο που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του Κέντρου Υγείας-σημερινοί ναοί. Οι νοσηλευτές θα λένε στους ασθενείς: Eάν αποτύχω εγώ θα σε αναλάβει το κοράκι στη πίσω αυλή…Οπότε πρόσεχε…
5. Το Αγιο Όρος θα μετατραπεί σε μία Παγκόσμια Ντίσνευλαντ της Ορθοδοξίας. Τα κελιά θα μετατραπούν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και το κράτος θα τρελαθεί στη κασαδούρα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Θα κρατικοποιήσει επίσης την Παναγία Τήνου, τον Αγιο Νεκτάριο Αιγινας και όσες άλλες μονές πλασάρουμε σαν θαυματουργές.
6. Στα ακριτικά νησιά μας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα κάνουμε Πανεπιστήμια στα οποία η έρευνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Δε μπορεί για παράδειγμα η Κως του Ιπποκράτη να μην έχει 7 Ιατρικά Πανεπιστήμια. Αυτά τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν παράλληλα σαν αμυντική ζώνη-σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία θα σκεφθεί πολλοί σοβαρά να επιτεθεί σε περιοχές που υπάρχουν Αμερικανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί ακόμη και Τούρκοι φοιτητές.
7. Το κράτος κλείνει αμέσως την ΕΡΤ και όλα τα κρατικά ΜΜΕ εκτός από το ΑΠΕ.
8. Σε όσους ξένους έλθουν να επενδύσουν σε ακριτικά νησιά και ακριτικά σημεία της χώρας μας η φορολογία θα είναι μόλις 5% και οι εταιρίες τους θα μπορούν να γίνουν εντός μίας εβδομάδας.
9. Κάθε τουρίστας που θα μπαίνει στη χώρα μας θα πληρώνει 10 ευρώ ετήσιο τέλος στο κράτος.
10. Εάν τα καταφέρουμε και δεν έχουμε πολλούς θανάτους από τον Covid-19 η Ελλάδα θα γίνει Παγκόσμιος Προορισμός Υγείας.
11. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι προτείνει στον Κυριάκο να αναθέσει το υπ. Οικονομικών στους Στέφανο Μάνο και Μιράντα Ξαφά οι οποίοι θα συμπληρώσουν τη λίστα του Κουρδιστού Πορτοκαλιού. Εμείς άλλωστε δεν είμαστε οικονομολόγοι. Αλλά ούτε και ανόητοι σύμβουλοι, χα,χα και υπουργοί της θεωρίας.
Το κράτος-στη προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση-θα πρέπει να προετοιμάσει τους πολίτες της αλλά και τους επιχειρηματίες για το τοπίο που θα αντικρύσουν όταν βγουν από τα σπίτια τους Lost-νεκροζώντανοι στο Κύτταρο. Αυτό είναι υπεύθυνη πολιτική, κυβερνητική και ηθική στάση.
Αυτό είναι που έχει ανάγκη πρώτα η δημοκρατία για να επιβιώσει και στη συνέχεια η οικονομία.
Διαφορετικά ας μας πει ο Σταικούρας πως με 36 δις ευρώ θα σώσει τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια 120 δις ευρώ (που σύντομα θα γίνουν 160 και 200 δις) και ως πότε θα μπορεί να κρατάει την οικονομία στην εντατική και το κόσμο σε κατ΄οίκον περιορισμό με Πρωτοψάλτη και ξερό ψωμί…

Υ.Γ> Ηδη η Γερμανία αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας. Εμείς που πάμε ξυπόλητοι στ΄αγκάθια να υποδυθούμε τον Στάσου μύγδαλα-κορίτσια στον ήλιο;
Υ.Γ. 2>Εφόσον δεν είστε της άποψης του Σόιμπλε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω απ΄όλα γιατί πάτε να δώσετε τη χαρά στον Σύριζα να πάρει εμπαθή ρεβάνς για το Μάτι κι εκεί που πάτε να κυβερνήσετε για δυο 4ετίας να μην μπορέσετε να παραμείνετε ούτε δύο χρόνια στην εξουσία;
https://kourdistoportocali.com/read-this/agapite-ke-prothypoyrge-i-arsi-ton-periorismon-mporei-na-sas-stoichisei-apo-mia-4etia-eos-mia-mikrasiatiki-katastrofi/