Δευτέρα, Απριλίου 27

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος;

 Χλωροκίνη: Σταμάτησε κλινική δοκιμή - Αποδείχτηκε θανατηφόρα σε κάποιους ασθενείς.


«Οι γιατροί απλώς δοκιμάζουν τη χλωροκίνη, επειδή θέλουν να προσφέρουν κάτι στους ασθενείς τους», εκτίμησε η Λορίν Σάουερ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.



Καθηγητής Κ. Συρίγος: «Δεδομένο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Ελπίζουμε να έχουμε κάποια φαρμακευτική λύση».
Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Συρίγος, σε εκπομπή, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αφού επισήμανε ότι τα δείγματα είναι γενικά ενθαρρυντικά,

τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας καλύτερης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι δεδομένο, προβλέποντας ότι θα το δούμε να συμβαίνει το ερχόμενο φθινόπωρο.
Καλύτερη προετοιμασία και ξεκούραση του προσωπικού
"Αυτό θα μας δώσει χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο" είπε ο καθηγητής.
Το συμπέρασμά του προκύπτει από το γεγονός ότι όσο μικρότερη ανοσία υπάρχει στην κοινότητα, τόσο πιο δεδομένο είναι. "Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα, είναι μήπως καταφέρουμε και τότε έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση, ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια για τον ιό θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ. 


Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι γιατροί, και μάλιστα πανεπιστημιακοί, μιλούν για φάρμακα για μία ίωση, (με  την  έννοια  που  δίνει  ο  κόσμος  στην λέξη  "φάρμακο"),  ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς.
Βρε αφιλότιμοι, ασχετίλα ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση;

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; 

Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοιό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος;

ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΡΑΝΙΑ;

Χλωροκίνη: Σταμάτησε κλινική δοκιμή - Αποδείχτηκε θανατηφόρα σε κάποιους ασθενείς

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την μελέτη της χλωροκίνης ως πιθανό φάρμακο θεραπείας κατά της νόσου Covid-19.
Από διάφορες επιστημονικές πλευρές αυξάνονται οι επιφυλάξεις, οι προειδοποιήσεις και οι ενδείξεις για πιθανές επικίνδυνες παρενέργειες, ιδίως σε υψηλές δόσεις και για άτομα με υποκείμενο καρδιακό νόσημα.
Μια βραζιλιάνικη μελέτη σε ασθενείς με κορωνοϊό, που δοκίμασε τη χλωροκίνη και τη συγγενική υδροξυχλωροκίνη, σε συνδυασμό με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη (θεραπευτικό σχήμα που δοκιμάζεται ήδη σε διάφορες χώρες), αναγκάστηκε να διακοπεί πρόωρα για λόγους ασφαλείας, καθώς σε υψηλή δόση η χλωροκίνη αποδείχθηκε θανατηφόρα για μερικούς ασθενείς.
Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποίησε για πιθανές σοβαρές καρδιακές παρενέργειες από το φάρμακο.
Επίσης επιστήμονες με δημοσίευση τους στο «Nature», που αφορά την παρακολούθηση 84 ασθενών με Covid-19 στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι επί πέντε μέρες έπαιρναν δύο φορές ημερησίως υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, προειδοποιούν και αυτοί για κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, καθώς οι εννέα ασθενείς εμφάνισαν επικίνδυνη αρρυθμία (που αυξάνει τον κίνδυνο ανακοπής). Τελικά, τέσσερις πέθαναν από πολυοργανική ανεπάρκεια και κανένας από έμφραγμα.
Οι ερευνητές συμπέραναν πάντως ότι οι ασθενείς που παίρνουν αυτά τα φάρμακα, χρειάζονται συνεχή καρδιολογική παρακολούθηση.
Στη βραζιλιάνικη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», 81 ασθενείς με Covid-19 έπαιρναν σε καθημερινή βάση υψηλή ή χαμηλή δόση χλωροκίνης.
Αντί για 28 μέρες, η δοκιμή διακόπηκε την 13η μέρα, καθώς πέθαναν έξι από τους 40 ασθενείς στην ομάδα της χαμηλής δοσολογίας (450 μιλιγκράμ δύο φορές την πρώτη μέρα και μετά ίδια δόση μια φορά τη μέρα), ενώ πέθαναν 16 από τους 41 στην ομάδα υψηλής δοσολογίας (600 μιλιγκράμ δύο φορές τη μέρα από δεκαήμερο). Επιπλέον, από τους πέντε ασθενείς της δεύτερης ομάδας με υποκείμενο καρδιακό νόσημα, οι τρεις πέθαναν.
Οι Βραζιλιάνοι ερευνητές συμπέραναν ότι πρέπει να μη δίνεται χλωροκίνη σε υψηλές δόσεις. Από την άλλη πάντως, άλλοι επιστήμονες που σχολίασαν την βραζιλιάνικη δοκιμή στο ίδιο περιοδικό, εκτίμησαν ότι «παρά αυτά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα, αρκετές άλλες παρατηρήσεις μας αποτρέπουν από το να συμπεράνουμε κατηγορηματικά ότι η υψηλής δόσης χλωροκίνη ήταν τοξική».
Η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη, σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη, προτάθηκαν ως πιθανή λύση για ασθενείς με Covid-19 σε μια γαλλική μελέτη, για την οποία αργότερα εκφράστηκαν ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της από το ίδιο το περιοδικό όπου έγινε η σχετική δημοσίευση, σύμφωνα με την «Γκάρντιαν». Επίσης από το Φεβρουάριο υπήρξαν δύο κινεζικές μελέτες που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η χλωροκίνη μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια της Covid-19 σε αρκετούς ασθενείς.
Έκτοτε έχουν υπάρξει και άλλες μικρές μελέτες, αλλά καμία, σύμφωνα με το «Nature», δεν έχει δείξει σαφώς αν η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη ωφελούν ή όχι στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Στις 21 Απριλίου τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι είναι ανεπαρκή ακόμη τα δεδομένα για να γίνει σύσταση υπέρ ή κατά της χρήσης αυτών των δύο ουσιών σε ασθενείς με Covid-19. Διάφοροι επιστημονικοί φορείς στις ΗΠΑ (Αμερικανική Θωρακική Εταιρεία, Εταιρεία Λοιμωδών Ασθενειών) έχουν ζητήσει η χλωροκίνη να χρησιμοποιείται μόνο σε κλινικές δοκιμές.
 «Οι γιατροί απλώς δοκιμάζουν τη χλωροκίνη, επειδή θέλουν να προσφέρουν κάτι στους ασθενείς τους», εκτίμησε η Λορίν Σάουερ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.


EIDD-2801: νέο «φάρμακο»  για  τον  Κορωνοϊό από τις ΗΠΑ - Βγαίνει σε μορφή χαπιού.
Αντιμετωπίζει κι άλλους κορωνοϊούς εκτός του COVID-19.
Μπορεί ο μεγάλος «αγώνας» παγκοσμίως να αφορά την εύρεση εμβολίου για τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά συνεχίζονται και οι δοκιμές για νέα πειραματικά φάρμακα.
Στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ένα φάρμακο ερευνητών από το πανεπιστήμιο Emory στις ΗΠΑ, που φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τη βλάβη των πνευμόνων, μάλιστα το σημαντικό στοιχείο σε αυτό το φάρμακο είναι ότι μπορεί να λαμβάνεται σε μορφή χαπιού.
Το φάρμακο ονομάζεται EIDD-2801. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε ποντίκια και σύντομα αναμένεται ότι θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Εάν δοκιμές επαληθεύσουν τις προσδοκίες, το φάρμακο αναμένεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, εν μέρει και επειδή μπορεί να λαμβάνεται και με τη μορφή χαπιού.
Το αντι-ιϊκό φάρμακο ευρέος φάσματος σε μορφή δισκίου, που μπορεί να ληφθεί από το στόμα, με την κωδική ονομασία EIDD-2801, βάσει των προκαταρκτικών ερευνητικών δεδομένων δείχνει να μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορωνοϊός.
O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη δώσει άδεια για την έναρξη κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους. Κάτι που θα γίνει άμεσα.
Το EIDD-2801, έχει ήδη δοκιμασεί καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων του πνεύμονα και σε ποντίκια, και φαίνεται να μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.
Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη COVID-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη, αφού αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού, χωρίς τοξικές παρενέργειες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν το φάρμακο χορηγείται ως θεραπεία 12 ή 24 ώρες μετά την έναρξη της λοίμωξης, μπορεί να μειώσει τον βαθμό πνευμονικής βλάβης και απώλειας βάρους σε ποντίκια. Αυτό το παράθυρο ευκαιρίας αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους γιατί η περίοδος έναρξης της νόσου επεκτείνεται.
Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε ότι το φάρμακο «όχι μόνο έχει υψηλές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά φαίνεται επίσης αποτελεσματικό για τη θεραπεία άλλων σοβαρών λοιμώξεων κορωνοϊού».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  έχουμε  γράψει  επανειλημμένα:  δεν  υπάρχει  φάρμακο  για  ιούς,  ούτε  θα  κατασκευασθεί  τέτοιο  φάρμακο  για  τα  επόμενα  100  χρόνια. 

ΟΛΑ  ΤΑ  ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ  "ΦΑΡΜΑΚΑ"  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ  ΘΑ  ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. 

 Δυστυχώς  η  παραπληροφόρηση  συνεχίζεται.  Οι  μισοί  Έλληνες  περιμένουν το  «φάρμακο» - ακόμη  και  οι  γιατροί -  και  οι  άλλοι  μισοί  το  εμβόλιο  το  Σεπτέμβριο,  παρ’  όλο  που   τονίσαμε  ότι  αξιόπιστο  εμβόλιο  θα  έχουμε  περίπου  τον  Σεπτέμβριο  του 2021.

Διάφοροι  μεγαλογιατροί,  Έλληνες  και  ξένοι,  που  αναφέρονται  από  αγράμματους  δημοσιογράφους  ότι  πέτυχαν  "θεραπεία"  του  Κορωνοϊού,  δεν  στέκουν  στα  καλά  τους,  χρειάζονται  ψυχίατρο  και  πολύ  υποπτεύομαι  ότι  μάλλον  παρακολουθούνται  και  παίρνουν  κατάλληλη  ψυχιατρική  αγωγή  και  οι  συνάδελφοί  τους  το  γνωρίζουν  αυτό.        

Μεγάλη  μερίδα  των  Ελλήνων επιτίθεται   χαζοειδώς  στο  εμβόλιο  και  γενικά  σε  κάθε  εμβολιασμό.  Η  βλακεία  στο  αποκορύφωμα.

Άλλοι  τα  βάζουν  με  τους  κινέζους  και  με  ότι  μπορεί  να  φανταστεί  κανένας  και  ταυτόχρονα  ψηφίζουν  την  μαφιόζικη  οικογενειοκρατία  του  Κούλη,  που  είναι  το  βασικό  γρανάζι  του  Σόρος  στην πατρίδα  μας.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




  Υ.Γ.




Ο  ΙΟΣ  ΤΗΣ  ΓΡΙΠΗΣ  ΤΟΥ  1918  

Αναφέρεται  ότι o  ιός  της γρίπης  του  1018  πρωτοεμφανίστηκε σε μία φάρμα χοίρων στο Κάνσας των ΗΠΑ,  γι  αυτό  και  ονομάστηκε  και γρίπη των χοίρων.  Έφτασε  στην  Ευρώπη  μέσω των  αμερικανικών στρατευμάτων.  Ωστόσο, η εμπόλεμη κατάσταση της εποχής και η πολεμική λογοκρισία ήταν οι κύριοι λόγοι που δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σχετικές πληροφορίες. Σχεδόν μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η Ισπανία, της οποίας οι εφημερίδες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα έδιναν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, αφού η χώρα αυτή δεν συμμετείχε στον πόλεμο. Έτσι  πήρε  το  όνομα  Ισπανική  Γρίπη.  
Ο ιός εξαπλώθηκε σε τρία κύματα, (το πρώτο ήταν ήπιο, σαν το σημερινό του Κορωνοϊού και τα δύο επόμενα φονικότατα), και ήταν μία από τις αιτίες που σταμάτησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς τα στρατεύματα και των δύο αντιπάλων είχαν αποδεκατιστεί. 
Στελέχη του ιού της  Ισπανικής  Γρίπης  του  1918  βρέθηκαν σε κατεψυγμένα πτώματα στον Βόρειο Πόλο.
Ο ιός αναστήθηκε, καλλιεργήθηκε και δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα. Είναι τόσο φονικός ώστε σε λίγες ώρες τα πειραματόζωα κατέληγαν. Η νεκροτομή των πειραματόζωων έδειχνε μαζική αιμορραγία στους πνεύμονες. Και οι δύο πνεύμονες μετατρέπονταν σε σάκοι γεμάτοι αίμα και πύον.
Ο  ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
O COVID-19 είναι ζωονόσος – δηλαδή ένας ιός ο οποίος μεταφέρεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Προηγούμενοι κορωνοϊοί, όπως o SARS και ο MERS, οι οποίοι προκάλεσαν επιδημίες το 2002 και το 2012 αντίστοιχα, ήταν και αυτοί ζωονόσοι, προερχόμενοι από νυχτερίδες.
Ωστόσο, για να γίνουν αυτοί οι κορωνοϊοί  μολυσματικοί στον άνθρωπο, έπρεπε να περάσουν από έναν ενδιάμεσο ξενιστή, δηλαδή ένα άλλο είδος ζώου. Με αυτόν τον τρόπο, απέκτησαν τις απαραίτητες μεταλλάξεις, οι οποίες τους επέτρεψαν να “προσκολληθούν” στα ανθρώπινα κύτταρα. Όσον αφορά τον COVID-19, η πιο πρόσφατη έρευνα πάνω στο γονιδίωμα του ιού, επιβεβαίωσε πως ο πιο πιθανός αρχικός φορέας του ιού ήταν ένα είδος νυχτερίδας. Αυτό που μένει να προσδιοριστεί είναι εάν ο ιός πέρασε απευθείας από το αρχικό ζώο-ξενιστή στον άνθρωπο, ή μέσω ενδιάμεσου ζώου-ξενιστή (όπως ο SARS και ο MERS).
Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι ότι ο COVID-19 είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης και όχι εργαστηρίου υψηλής ασφαλείας.
Από το 2007 είχε προειδοποιηθεί η Κυβέρνηση της Κίνας ότι υπήρχε κίνδυνος πανδημίας από την «ωρολογιακή βόμβα» που έκρυβε η αγορά εξωτικών ζώων.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ.  Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ  ΜΕ  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΕ  ΤΟ 2008  ΑΠΟ  ΤΟΝ   Δρ.GREGER ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο   Greger   ήταν  το  2008  διευθυντὴς  Δημοσίας  Υγείας  στο  Humane Society  των ΗΠΑ.
https://www.facebook.com/diamkoutoulas/videos/2545396929045540/UzpfSTE2MjUxOTkzOTM6MTAxNTczODQ2NzE2NDM4OTI/