Τετάρτη, Απριλίου 29

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΛΟΣ – Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

tsiodras
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δίπλα του ήταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η επιτροπή των ειδικών μετά από συνεδρίαση αποφάσισε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους για όλους και όχι μόνο για εργαζόμενους.

Αυτό βασίζεται στην γερμανική πρακτική: Στην Γερμανία, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική, ενώ σε όσους δεν την φορούν και εντοπισθούν, επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.
Και ο Τσιόδρας συνέχισε χωρίς κανένας να καταλάβει τι πραγματικά σήμαιναν αυτά που έλεγε.
Τώρα, πόσο λογικό είναι αυτό, όταν και ο ίδιος ο Σ.Τσιόδρας από το ίδιο βήμα είχε πει ότι δεν συνιστά την μάσκα σε όσους δεν νοσούν, πριν από είκοσι ημέρες περίπου, είναι άλλο ζήτημα. Άλλωστε και σήμερα είπε ότι «Η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό».
To τραγικό είναι ότι έστω και αν κάποιος αγγίξει την μάσκα, έστω για να την επανατοποθετήσει η μάσκα παύει να προστατεύει τον χρήστη της!
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το τελειωτικό πλήγμα σε όσες επιχειρήσεις πήγαιναν να ανοίξουν τον Μάιο, ενώ ούτε λόγος για λειτουργία ξενοδοχείων, κλειστών restaurant κλπ.
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».
Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.makeleio.gr/