Κυριακή, Απριλίου 5

Ένα Ελιξίριο φύλακας–άγγελος της Ζωής

Ένα Ελιξίριο φύλακας–άγγελος της Ζωής
του Γιάννη Βελίκη
Ανέκαθεν οι άνθρωποι έψαχναν το ελιξίριο της ζωής. Το στοιχείο ή την ουσία που θα τους έκανε πιο νέους και πιο μακρόβιους. Από τα αρχαία χρόνια πολλοί ισχυρίσθηκαν ότι το ανακάλυψαν, άλλοι διαψεύσθηκαν άλλοι επιβεβαίωσαν την περιορισμένη χρησιμότητα της ουσίας, και έπειτα ακολούθησαν οι επόμενοι. Ως και σήμερα, και μάλλον για πάντα, επιστήμονες και μη θα ισχυρίζονται κάθε τόσο ότι ανακάλυψαν την ουσία που ικανοποιεί αυτήν την άσβεστη επιθυμία.

Μάλλον, δεν θα το βρει ποτέ κανείς… Ωστόσο η καθημερινή χρήση ορισμένων αποδεδειγμένα ωφέλιμων ουσιών μπορεί να μας τονώσει την υγεία, να μας γεμίσει με ενέργεια και να καθυστερήσει όσο είναι δυνατόν το γήρας. Φυσικά το αν θα έχουμε υγεία, ενέργεια και θα καθυστερήσουμε την έλευση των γηρατειών εξαρτάται επίσης από πλήθος παραγόντων: γενετικό υλικό, ηλικία, διατροφή, άσκηση, ψυχολογική υγεία, κοινωνική κατάσταση.
Ένα εκπληκτικό, παρ’ αυτά, ελιξίριο, το οποίο συμπτωματικά μπορεί να φτιαχτεί με ελάχιστο οικονομικό κόστος περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:
1. Χυμό ενός λεμονιού.
Λέγεται ότι ο χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Μία μελέτη κατέληξε ότι καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα του εντέρου, του κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.
Τα χημικά συστατικά του δένδρου της λεμονιάς, κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, ευρείας χρήσης. Μάλιστα ο χυμός λεμονιού φαίνεται να καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και να μην επιδρά στα υγιή.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για περισσότερα και αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε, Λεμόνι: 10.000 φορές πιο ισχυρό από την χημειοθεραπεία 

Επίσης το λεμόνι περιέχει

μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, έχει πολλά φλαβονοειδή, καθώς επίσης η αντιμικροβιακή του δράση είναι πολύ υπολογίσιμη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα – έμμεσα και άμεσα – δηλαδή καταπολεμώντας μικρόβια, αλλά και διεγείροντας σε δράση συγκεκριμένους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμούς μας για την καταπολέμηση όχι μόνο λοιμώξεων, αλλά και ενδεχομένως κυτταρικών παρεκτροπών ή μεταλλάξεων.
Η μόνη προσοχή που θα πρέπει να δοθεί, για την καθημερινή του χρήση είναι, στην πιθανότητα να προκληθεί ελαφριά μορφή αναιμίας. Επίσης οι υποτασικοί θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους και επειδή έχει πολλά οξέα, αντενδεικνύεται σε όσους υποφέρουν από ρευματισμούς.
“Τροφή-Φάρμακο”: Το λεμόνι όταν χρησιμοποιείται με χλιαρό νερό και μέτρο ΔΕΝ έχει ΚΑΜΊΑ απολύτως παρενέργεια:  Υπάρχουν παρενέργειες αν πίνει κανείς πολύ λεμονόνερο;
Όσο για τα οξέα, πάλι το χλιαρό νερό κάνει το “θαύμα” του: Τελικά, το λεμόνι είναι όξινο ή αλκαλικό; 

2. Δύο κουταλιές της σούπας Μηλόξυδο.

Ο Μηλίτης Οίνος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα. Ακόμα και το Μηλόξυδο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα και παρασκευάζεται από την ζύμωση του χυμού των μήλων. Ο Ιπποκράτης μας λέει για τις ευεργετικές του ιδιότητες και οι Φοίνικες το έφτιαχναν οπουδήποτε φύτρωναν μήλα.
Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, 30 αμινοξέα και 12 ένζυμα όπως περιέχει πολύ χρήσιμη ροτίνη.

Επίσης περιέχει πολλά από τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία:

Το μηλόξυδο ονομάστηκε πανάκεια για όλες τις αρρώστιες, ένας ισχυρισμός που είναι πάντα αμφι­σβητήσιμος. Αυτό που πραγματικά κάνει και στο οποίο πιθανόν να οφείλεται η παγκόσμια επιτυχία του στη θεραπεία ασθενειών, είναι ότι παρέχει θρεπτικά συ­στατικά, που συχνά λείπουν από τη δίαιτα, και τα πα­ρέχει με τέτοιο τρόπο ώστε απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό, αναζωογονώντας και αποκαθι­στώντας την υγεία και το σφρίγος.
Όταν καταναλώνεται με μέτρο (δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ανά ημέρα διαλυμένες σε νερό) συνήθως κάνει μόνο καλό χωρίς παρενέργειες. Ωστόσο, οι ασθενείς που υποφέρουν από ρευματισμούς, πίεση, διαβήτη και έλλειψη καλίου θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους.
Μπορείτε να δείτε και Σε ποιές περιπτώσεις προκαλεί παρενέργειες το μηλόξυδο

3. Ένα ποτήρι Νερό

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού δεν χρειάζονται αναφορά.
Το νερό σαφώς και είναι το πλέον ωφέλιμο προϊόν της Φύσης: Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά – Επιπτώσεις της αφυδάτωσης
κι αυτό όμως υπό μία προϋπόθεση, να μην είναι σαν κι αυτό: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα
Η λύση; ΕΔΩ!

Αυτό ήταν: Ένα Ελιξίριο φύλακας–άγγελος της Ζωής

ένα ποτήρι νερό, με ένα στυμμένο λεμόνι, και 1 με 2 κουταλιές μηλόξυδο μετά το φαγητό (πρωινό ή μεσημεριανό) συνθέτει ένα άριστο τονωτικό, μία αναπλήρωση στοιχείων και βιταμινών, ένα ενισχυτικό της άμυνας του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες και μολύνσεις και μία έγκυρη αντιγηραντική θεραπεία.
Το πόσο τονωτικό είναι το διαπιστώνει κανείς αμέσως αφού το πιει, ο δε εμπλουτισμός του οργανισμού με στοιχεία και βιταμίνες δεν χρειάζεται περαιτέρω απόδειξη.
Γιατί όμως το νερό, το λεμόνι και το μηλόξυδο μας προστατεύουν από ασθένειες, μολύνσεις και επιβραδύνουν τη γήρανση;

Το μυστικό βρίσκεται στη θεωρία περί της χρησιμότητας για την υγεία μας που προσφέρει η ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Οι υποστηρικτές της χρησιμότητας της Αλκαλικής Διατροφής επιμένουν ότι η διατροφή μας, για να είναι χρήσιμη, θα πρέπει να αντανακλά το φυσιολογικό επίπεδο ph του αίματος μας (μεταξύ 7,35 και 7,45). Για να το διατηρήσουμε σε αυτή την τιμή πρέπει να τρώμε πολύ περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες. Η αναλογία πρέπει να είναι περίπου 80% αλκαλικές τροφές και μόνο 20% όξινες.
Αυτή η ισορροπία θα διαταράσσεται ανάλογα με τη συγκέντρωση των όξινων ή αλκαλικών ουσιών. Ο καρκίνος, όπως και πολλές ασθένειες, επιβιώνουν μόνο σε αναερόβιο περιβάλλον, δηλαδή στα όξινα κύτταρα (μεph μικρότερο του 7), ενώ σε αλκαλικό περιβάλλον θα αδυνατούσε να αναπτυχθεί.
Εκτιμάται ότι τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν σε 4 ώρες σε περιβάλλον υψηλού οξυγόνου, που είναι το αλκαλικό περιβάλλον. Όσο πιο πολλά τα όξινα κύτταρα μας τόσο πιο ευάλωτοι σε ασθένειες γινόμαστε και ο καρκίνος βρίσκει εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί.
Τα όξινα κύτταρα είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης όξινων ουσιών στο αίμα, και όταν αυξάνονται πολύ, αποθηκεύονται στους ιστούς δημιουργώντας διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο, προκαλώντας αρρώστιες και καρκίνο.
Μπορείτε να δείτε και 17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης 

Επίσης προκαλούν ανεξέλεγκτα ελεύθερες ρίζες, αυτή τη σημαντικότατη αιτία ασθενειών και πρόωρου γήρατος.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, του νερού και φυσικά, τα όξινα παράγωγα του μεταβολισμού των τροφών εντείνουν την αύξηση των όξινων κυττάρων, που για να εξουδετερωθούν πρέπει να δεσμεύσουν οξυγόνο (που το δίνουν οι αλκαλικές ουσίες – τρόφιμα).
Μπορείτε να δείτε και Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο 

Αν η θεωρία της χρησιμότητας της Αλκαλικής Διατροφής είναι σωστή, τότε το λεμόνι και το μηλόξυδο, εκτός της παροχής βιταμινών και της αντιοξειδωτικής τους δράσης που ήδη γνωρίζαμε, προστατεύουν και το αμυντικό μας σύστημα και τη νεότητα μας, δημιουργώντας ένα αλκαλικό περιβάλλον στα κύτταρα μας!
Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική παράμετρος της χρησιμότητας του εν λόγω ελιξιρίου, είναι αυτή της παροχής ελεύθερων ηλεκτρονίων για την χρησιμοποίηση τους σε ποικίλες διεργασίες του νευρικού συστήματος αλλά και γενικότερα όλου του οργανισμού.

Ως γνωστόν,

οι επικοινωνίες μεταξύ κυττάρων και οργάνων ή συστημάτων του οργανισμού γίνονται και με άλλους τρόπους εκτός των χημικών σημάτων (νευροδιαβιβαστές και ορμόνες). Το σώμα μας, όπως και κάθε σώμα στο σύμπαν, έχει μία λεπτότερη σύσταση από μόρια, άτομα, υποατομικά σωματίδια (κουάρκς, μποζόνια, φωτόνια κ.λπ.).
Οι επικοινωνίες στο σώμα γίνονται με μεταφορά ηλεκτρονίων (ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα), ανταλλαγές φωτονίων και άλλων συστατικών. Το να υπάρχει ένα μέσο, μέσω του οποίου γίνονται εύκολες αυτές οι επικοινωνίες, είναι ένα κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα για την επιβίωση και την αρμονική λειτουργία όλου του οργανισμού.
Το μέσο αυτό είναι το νερό του σώματος που βρίσκεται εντός και εκτός των κυτταρικών δομών. Η αγωγιμότητα του νερού αυτού καθορίζει αν και κατά πόσο διευκολύνονται ή επιβραδύνονται αυτές οι σημαντικές επικοινωνίες.

Το διάλυμα νερού, μηλόξυδου και λεμονιού είναι

ένας πολύ δυνατός ηλεκτρολύτης, παρέχοντας πολλά ελεύθερα ιόντα και ηλεκτρόνια ώστε να διευκολύνονται οι βιολογικές διεργασίες και επικοινωνίες.
Ηλεκτρολύτες: Τι είναι και φυσικοί τρόποι επανατροφοδότησης, αναζωογόνησης του οργανισμού 

Για το λόγο αυτό και οι χρήστες του ελιξιρίου αισθάνονται ότι σκέφτονται καλύτερα, κινούνται καλύτερα, έχουν καλύτερη χώνεψη και απέκκριση σε σχέση με την περίοδο προ της χρήσεως. Αν μάλιστα στο ελιξίριο προστεθούν και κόκκοι γύρης ή μέλι, το διάλυμα γίνεται ένας δυναμίτης διαθέσιμων ιόντων και ηλεκτρονίων για κάθε είδους ανάγκη και χρήση στο σώμα!
Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει το μηλόξυδο και το λεμόνι να ανακηρυχθούν και αυτά ως υπερτροφές, όπως το πράσινο τσάι, η σπιρουλίνα και το λυκοπένιο. Αν, δε, αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος, τόσο του λεμονιού όσο και του μηλόξυδου, είναι μηδαμινό, τότε το συγκεκριμένο Ελιξίριο της Ζωής μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος, ένας φύλακας – άγγελος και ένα «τζίνι» για όλους.
Στην υγειά μας!
Το λεμόνι ήδη αναγνωρίζεται ως υπερτροφή: Οι επτά λόγοι που το λεμόνι είναι… υπερτροφή 
και το μηλόξυδο μπορεί να είναι υπό μία, σημαντική, προϋπόθεση: «Μάνα» Μηλόξυδου: Τι είναι και γιατί είναι άχρηστο χωρίς αυτή
και βέβαια για το νερό δεν χωράει αμφιβολία: Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!! 
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Σπιτικό ελιξίριο από τρία ισχυρά τρόφιμα που «ξεβουλώνει» τις αρτηρίες 
Φυσικά Ελιξίρια που απομακρύνουν ασθένειες και βελτιώνουν την υγιεία 
sites.google.com
Ένα Ελιξίριο φύλακας–άγγελος της Ζωής

https://www.proionta-tis-fisis.com