Κυριακή, Απριλίου 19

Τσίπρας: Το σκάνδαλο του «Σκοιλ Ελικικού»- Θα φέρω τον Μητσοτάκη στη Βουλή, θέλει δε θέλει

tsipras-6-630x351
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα όσα τραγελαφικά καταγράφονται στα προγράμματα τηλεκατάρτησης επιστημόνων.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σκάνδαλο Σκοιλ Ελικικού», το οποίο όπως τόνισε αποτελεί το «αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:
Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.
Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.
Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.
Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…
Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.
Καλή Ανάσταση!
#Σκοιλ_Ελικικού.
Τι είναι τα «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νέουκτη»
Κάποια ΚΕΚ που έχουν αναλάβει έναντι αδρής αμοιβής να υλοποιήσουν τα προγράμματα τηλεκατάρτησης επιστημόνων, αντί να χρησιμοποιήσουν μεταφραστές έκαναν προφανώς google translate, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.
Είναι σαφές από το αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις πως πάνω στη βιασύνη για να ξεκινήσουν τα προγράμματα, πολλοί ήταν αυτοί που δεν έκαναν τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα η «κατάρτιση» να μοιάζει περισσότερο με… παιχνίδι άγνωστων λέξεων και φράσεων για τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Πέραν αυτών υπήρξαν καταγγελίες και για άλλα λάθη, όπως για παράδειγμα η πληροφορία ότι το AIDS εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003.
Φράσεις όπως «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», «εκπέδευση», «Μέτζη του νεόκτη» και άλλες εμφανίστηκαν στην εκπαίδευση και μάλιστα το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» και «Μέτζη του νεόκτη» είναι τα δύο πρώτα trends στο twitter.
Αυτά ήταν που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.