Σάββατο, Απριλίου 18

Κοροναϊός: Επιθέσεις από Ρομά που βρέθηκαν θετικοί καταγγέλλουν νοσηλευτές στη Λάρισα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την Πολιτική Προστασία να βρει άλλο τρόπο φύλαξής τους

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο καταγγέλλει επιθέσεις από Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στον οικισμό Νέας Σμύρνη και διαμένουν σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης
στη Νίκαια Λάρισας, το οποίο έχει επιταχθεί.
Σύμφωνα με τον τ/σ Star, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι οι νοσηλεύτριες φοβούνται, γιατί πολλές φορές οι φιλοξενούμενοι εμφανίζουν επιθετικότητα απέναντί τους. Μάλιστα, η αντίδραση και η αυτοπροστασία τους γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των ειδικών στολών υψηλής προστασίας.
«Δεν κατανοούμε, τι χρειάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό, σε μια δομή που δεν έχει κανείς από τους φιλοξενούμενους συμπτώματα. Κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται με άλλο τρόπο. Οι νοσηλεύτριες δεν μπορούν να κάνουν τον φύλακα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η μετακίνηση τους γίνεται με προφορικές εντολές και καλεί την Πολιτική Προστασία να βρει άλλο τρόπο φύλαξης των συγκεκριμένων ασθενών, ενώ επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να επισκέπτονται κάποια ώρα οι επαγγελματίες υγείας και να ελέγχουν τη κατάσταση των φιλοξενούμενων».
-ΠΗΓΗ-