Πολιτικός σεισμός για το άνοιγμα των σχολείων, στρατηγική της κυβέρνησης ανοσία αγέλης

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθούσε τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.
Την αντίθεσή της στο άνοιγμα των σχολείων εκφράζει η αντιπολίτευση, λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την άρση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με ειδικούς της υγείας

για το θέμα αυτό και σύμφωνα με τους συνεργάτες του η θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να
λειτουργήσουν προς ώρας τα σχολεία μόνο για την Γ’ Λυκείου. Πηγές στην Κουμουνδούρου ανέφεραν: «Η κυβέρνηση οφείλει σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις, να οργανώσει την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα πάντοτε την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Τι θα εξυπηρετούσε μία τέτοια απόφαση από πλευράς κυβέρνησης, στο βαθμό που η επανέναρξη μαθημάτων για  λίγες μόνο ημέρες μπορεί να οδηγήσει σε επέκταση των κρουσμάτων μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και του γενικού πληθυσμού;»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε ότι δεν θα ακολουθούσε τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρέπει να είναι αντίθετη με την αρχική συμφωνία. Είναι βέβαιο ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο. Περιμένω να δω τις αυστηρές προϋπόθεσες για  τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιόρδας. Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση πρέπει να βάζει το σχέδιο και οι επιστήμονες να καθορίζουν το πώς. Περίμενα η Κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Περιμένω το σχέδιο του πρωθυπουργού. Είναι λογικό και μας βρίσκει σύμφωνους να ανοίξουν πρώτα για την Γ’ λυκείου. Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.  Να είναι ξεκάθαρο το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις και οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο να μην χάσουν το εξάμηνο. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν σχεδιασμό και περιμένουμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης».
Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό
Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας


Πηγή:
Ereportaz.gr