Τετάρτη, Απριλίου 15

Γεωργία: Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας φεύγουν μαζικά πριν ξεκινήσει η καραντίνα

Γεωργία: Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας φεύγουν μαζικά πριν ξεκινήσει η καραντίνα
Χιλιάδες Γεωργιανοί εγκαταλείπουν από σήμερα μαζικά την πρωτεύουσα Τιφλίδα (Τμπιλίσι) και φεύγουν στην ύπαιθρο, καθώς από απόψε θα κλείσουν όλες οι προσβάσεις στην πόλη η οποία μπαίνει σε καραντίνα λόγω της πανδημίας. Από το πρωί, τεράστια μποτιλιαρίσματα είχαν
σχηματιστεί στις εξόδους της πρωτεύουσας, αφού ολόκληρες οικογένειες προτιμούν να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στα εξοχικά τους.
Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Γκαχάρια διέταξε την παράταση των περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 10 Μαΐου. Από απόψε και για τις επόμενες δέκα ημέρες θα κλείσουν όλες οι είσοδοι των τεσσάρων μεγάλων πόλεων: της πρωτεύουσας, του Ρουστάβι, του Μπατούμι και του Κουτάισι.
«Φεύγουμε σήμερα γιατί η πόλη θα αποκλειστεί το βράδυ (…) Καλύτερα στο χωριό, παρά να κλειστούμε σ’ ένα διαμέρισμα», εξήγησε ο Τινατίν Καπανάτζε, 24 ετών, ένας από τους πολλούς κατοίκους που επέλεξαν να φύγουν.
Στη Γεωργία έχουν καταγραφεί 306 κρούσματα του Covid-19 και τρεις θάνατοι. Όμως χθες καταγράφηκαν άλλα 26 κρούσματα, αριθμός-ρεκόρ για μία ημέρα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.
Η υπουργός Υγείας Εκατερίνε Τικαράτζε εξήγησε σήμερα ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια επιδημία αν πάρει μεγάλες διαστάσεις, γιατί δεν υπάρχει επαρκές, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις μονάδες εντατικής θεραπείας.