Πέμπτη, Απριλίου 30

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα
Στις 10:00 το πρωί αντί στις 8:30 θα ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, και με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση, σύμφωνα με την πρώτη φάση του σχεδίου εξόδου από την κρίση του κορωνοϊού.
Εξαίρεση αποτελούν τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής όπου το ωράριο απελευθερώνεται και θα μπορούν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, εκτός του Σαββάτου που θα κλείνουν μια ώρα νωρίτερα στις 21:00.

Όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα μπορούν να προσέρχονται τέσσερα άτομα έως 20 τ.μ., από 20 τ.μ. – 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.
Συνιστάται η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, η χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, και η μη χρήση ανελκυστήρων, αλλά εφόσον είναι αναγκαία τότε επιτρέπεται χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα
Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Προσέλευση πελατών μόνο με ραντεβού και καταχώρηση τους σε κατάλογο που θα συντάσσει η επιχείρηση κατά την έναρξη καθημερινής λειτουργίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής. Ισχύουν οι περιορισμοί συγκέντρωσης προσώπων των λιανεμπορίου. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ..