Τρίτη, Απριλίου 21

Κορωνοϊός: ΦΟΒΕΡΟ ! Μαύρο... έγινε το δέρμα δύο Κινέζων γιατρών που νόσησαν από τον ιό

china123

Οι βλάβες στο ήπαρ των δύο ασθενών «μαύρισαν» το δέρμα τους - Οι μώλωπες στα πόδια παιδιών και εφήβων μπορεί να είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της νόσου επισημαίνουν Ευρωπαίοι γιατροί

Μαύρο... δέρμα απέκτησαν δύο Κινέζοι γιατροί στην πόλη Ουχάν που έδωσαν σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό και τελικά νικητές.

Ανοίγοντας τα μάτια τους, οι 42χρονοι καθηγητές Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους είχε γίνει πιο σκούρο. Ο Covid-19 είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ήπαρ τους με αποτέλεσμα να γίνει πιο σκούρο το δέρμα τους.

Οι συνάδελφοί τους κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας» (ECMO).

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

kin1
Dr Yi
kin2
Dr Hu
https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/998057/koronoios-mauro-egine-to-derma-duo-kinezon-giatron-pou-nosisan-apo-ton-io/