Τρίτη, Απριλίου 28

Βοηθάει το μουρουνέλαιο στην απώλεια βάρους;

Βοηθάει το μουρουνέλαιο στην απώλεια βάρους;
Το μουρουνέλαιο (cod liver oil) είναι ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα διατροφής που έδιναν οι γονείς στα παιδιά για καλή ανάπτυξη.
Θεωρείται μια θρεπτική τροφή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Αποτελεί καλή πηγή φυσικών πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε μορφή τριγλυκεριδίων. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αποτελούν από τα πιο μελετημένα συστατικά της τροφής. Τα πιο γνωστά είναι το EPA
(εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και το DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ) τα έχουν πολλές ωφέλιμες δράσεις για την υγεία της όρασης, του εγκεφάλου και της καρδιάς. Επιπλέον, αποτελεί πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η Ε και η D.

Το λίπος είναι απαραίτητο για κάθε μεμονωμένο κύτταρο στο σώμα σας. Καταναλώνοντας τα σωστά είδη λιπών (όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο μουρουνέλαιο) θα έχετε πιο υγιές και λαμπερό δέρμα.
Επίσης, θα βελτιώσετε την ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφά βιταμίνες και ανόργανες ουσίες και θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Όταν καταναλώνουμε λίπος, ο εγκέφαλος λαμβάνει ένα σήμα για να «απενεργοποιήσει» την όρεξή μας. Τα υγιεινά λιπαρά σε ένα γεύμα βοηθούν να επιβραδύνει η διάσπαση των υδατανθράκων σε ζάχαρη.
Αυτό σας βοηθάει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.
govastileto.gr