Πέμπτη, Απριλίου 9

Αδειάζει τις φυλακές ο κορωνοϊός!

Αλίμονο στον κοσμάκη....

Αδειάζει τις φυλακές ο κορωνοϊός!
Έχει και τα καλά του η απειλή του κορωνοϊού. Καλά για κάποιους κρατούμενους οι οποίοι θα αποφυλακιστούν ενωρίτερα από το χρόνο της ποινής τους. Για ποια καλά, όμως, να γίνεται κουβέντα λόγω της πανδημίας. Μόνο κακά υπάρχουν. Κι αν αποφασίστηκε να γίνει μια άλφα βαθμού αποσυμφόρηση στις φυλακές ο λόγος δεν είναι να ευνοηθούν κάποια καλά παιδιά, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλο το παιχνίδι κρίνεται στην αποφυγή συναθροίσεων, το λέει και το σποτ του Παπαδόπουλου. Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή απαγορεύτηκαν γήπεδα, καφέ, ακόμα και εκκλησίες. Έτσι. λοιπόν, σε πρώτη φάση θα πάρουν αποφυλακιστήριο τουλάχιστον 1500 τυχεροί. Κάποιοι που δεν έχουν φάει περισσότερα από πέντε χρόνια και είναι μεγαλύτεροι από 65 χρονών, αλλά έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της καταδίκης τους..
''Δανεική'' ελευθερία θα 'ναι διότι αν εξοντωθεί με το καλό ο κορωνοϊός η παρτίδα των 1500 θα επιστρέψουν στη μπουζού τέλος Ιουλίου. Η αποφυλάκιση, άλλωστε, είναι προσωρινού χαρακτήρα. Για όσους παραμείνουν ''μέσα'' θα συνεχίσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Να μη δέχονται επισκέψεις, αλλά και τρόφιμα, όποια άλλα αντικείμενα, και να είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκες. Αν, βέβαια, το μαγαζί διαθέτει τους επαρκείς στον αριθμό ''προφυλακτήρες'' στη φάτσα.
 apodytiriakias.gr