Τρίτη, Απριλίου 28

Κατακόκκινα λιβάδια με τουλίπες στη Χίο

Κατακόκκινα λιβάδια με τουλίπες στη Χίο
Τα περίφημα Μαστιχοχώρια, το πολύτιμο δάκρυ της μαστίχας και οι εντυπωσιακοί εορτασμοί του Πάσχα, από τα χαρακτηριστικά της Χίου που είναι άμεσα συνυφασμένα με το νησί.
Την Άνοιξη, ωστόσο, ακόμη ένα στοιχείο ξεχωρίζει στη Μυροβόλο Νήσο, και δεν είναι άλλο από τον πλούτο των άγριων λουλουδιών της.

 Ένα μαγευτικό θέαμα με πολύχρωμες εικόνες
Ανάμεσα σε αυτά και οι φλογερές, κατακόκκινες τουλίπες, που κατακλύζουν τους κάμπους και τα λιβάδια στο νότιο τμήμα του νησιού, δημιουργώντας πολύχρωμες εικόνες, απίστευτης φυσικής ομορφιάς και προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

Οι ντόπιοι ονομάζουν τις τουλίπες «λαλάδες», από την περσική λέξη «lale», που σημαίνει τουλίπα. Οι συγκεκριμένες τουλίπες ανήκουν στο γένος Tulipa, το οποίο συναντάται από την κεντρική Ασία μέχρι και τις νοτιο- κεντρικές χώρες της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι από τα συνολικά 14 διαφορετικά είδη του συγκεκριμένου γένους τουλίπας που φύονται στην Ελλάδα, τα τέσσερα από αυτά συναντώνται στο μοσχοβολιστό νησί του Αιγαίου. Αυτή που πλημμυρίζει τους κάμπους και τα λιβάδια της Χίου είναι συγκεκριμένα η Tulipa agenensis.
 newsbeast.gr