Δευτέρα, Απριλίου 20

Πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αυτοκινήτων

Πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αυτοκινήτων
Του Λουκά Παπαλάμπρου
Μετά τις Audi, Hyundai και Renault, οι οποίες έκαναν γνωστό ότι θέτουν σε επαναλειτουργία τις μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, συναρμολόγησης και ανταλλακτικών στην Ευρώπη, σειρά πήρε η Volkswagen.


Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών κρατιδίων για άρση των μέτρων περιορισμού, ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης των εργοστασίων και κατ΄ επέκταση της οικονομίας.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σταδιακά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Απριλίου. Αρχικά θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια του Zwickau στη Γερμανία και της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία. Μία εβδομάδα αργότερα θα ανοίξουν τις πύλες τους οι υπόλοιπες μονάδες στη Γερμανία, καθώς και εκείνες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Οι εγκαταστάσεις σε Ν. Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό θα πατήσουν το restart μέσα στον Μάιο. Όσο για τα εργοστάσια στην Κίνα, λειτουργούν ήδη 32 από τα 33 που έχει στην κατοχή της η VW.
Η επανεκκίνηση της παραγωγής θα γίνει σιγά σιγά, με μειωμένες βάρδιες και περιορισμένο προσωπικό. Για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που απασχολούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού, η VW έχει καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 100 σημείων.zougla.gr