Τετάρτη, Απριλίου 15

Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας
Για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για τον περιορισμό του συνωστισμού στη Βαρβάκειο και σε εκκλησίες λόγω των ημερών, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
Ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες για την αποφυγή συγχρωτισμού, με τους αστυνομικούς να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, ενώ αν επιμείνουν αυτά τα φαινόμενα θα υπάρξουν δικογραφίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κάποιοι κατάφεραν να περάσουν στις εθνικές οδούς πριν ξεκινήσουν τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης, και κάποιοι μπορεί να πέρασαν όταν γινόταν δειγματοληπτικός έλεγχος.
«Αν δοθεί εντολή από τον κ. Χαρδαλιά για ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε. Κάποιες πληροφορίες λένε για Μ. Σάββατο από τις 8 το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα» πρόσθεσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών.
Τέλος, υπογράμμισε πως αν γίνουν καταγγελίες για συναθροίσεις σε σπίτια, τότε θα πρέπει να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα όπως άφησε σήμερα να εννοηθεί σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας η σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες του Πάσχα είναι ακόμα στο τραπέζι. Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο κ. Πέτσας ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει. «Ο εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, για αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα», είπε ο Στέλιος Πέτσας
Είπε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνουμε μέρα – μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίζουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».