Τετάρτη, Απριλίου 29

Το Μαξίμου δεν μπορεί να σιωπά άλλο !

Στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με απευθείας διασυνδέσεις με διεθνείς οργανισμούς και βαθιά γνώση των τεκταινομένων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας ομολογούσε το βράδυ της Τρίτης 28 Απριλίου πως είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει δυσκολία στο να πληροφορηθεί ποιος είναι ο «υψηλά ιστάμενος» του οποίου η φρουρά ξυλοκόπησε αναίτια, βάναυσα και απρόκλητα στην οδό Μιχαλακοπούλου τον πολίτη.

Η ομολογία έχει ιδιαίτερη πολιτική υπεραξία διότι συνοδεύεται από τη διαπίστωση πως η «Ομερτά» εκπορεύτηκε από πολύ ψηλά. Ως γνωστόν, στην Ελλάδα έχουμε αυστηρά πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα. Όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν στο Μαξίμου. Άρα η φράση «από πολύ ψηλά» απλώς παραπέμπει κατευθείαν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το ρεπορτάζ βεβαίως συνεχίζεται και μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις από το zougla.gr επανερχόμαστε με τη σύνθεση μίας καθόλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως ο κ. Δημητριάδης ενεπλάκη ως δικηγόρος στη γνωστή και λίαν αμαρτωλή υπόθεση «ENERGA», της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο διαβόητος Αριστείδης Φλώρος.
Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως «Ομάδα Κρούσης», είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με «ειδικά προσόντα». Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα «νυχτερινών διαδρομών», ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό. Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή από το επεισόδιο στους... Αμπελοκήπους. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το συμβάν σε κάποιο μελλοντικό δημοσίευμα...
Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα «διακομιστή» εν είδει «ταμία». Οι «επιχορηγήσεις», κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ «Βαθύ Κράτος» της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων. Για την ιστορία, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα ως προς αυτές τις δραστηριότητες.
Σε αυτή την «Ομάδα Κρούσης» της ΕΥΠ ανήκει ο ένας από τους δύο «λεβέντες» οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου δίνοντας δείγματα γραφής ως προς το αντικείμενο της εκπαίδευσής τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο οποίος παραπέμφθηκε, κατά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο άλλος είναι ιδιώτης σεκιουριτάς. Ως γνωστόν, «ιδιώτης» αρχαιοελληνιστί σημαίνει απλώς «βλαξ», «idiot» αγγλιστί, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.
Με αυτές τις επιπρόσθετες πληροφορίες, το zougla.gr έρχεται να προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία στην εξουσία, το Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον να εξέλθουν του αδιεξόδου και της κατάστασης πανικού όπου έχουν περιέλθει. Διότι κάποια στιγμή σταματούν οι αποκαλύψεις και έρχεται η δημοσίευση του ονόματος του «υψηλά ιστάμενου» προσώπου στον οποίο ανήκει η φρουρά με το δίδυμο των τραμπούκων που ξυλοκόπησαν αναίτια τον πολίτη τον οποίο κόντεψαν να σκοτώσουν παραβιάζοντας τον ερυθρό σηματοδότη. Μάλιστα στο επίμαχο βίντεο ένας εκ των δύο μπράβων φαίνεται καθαρά πως τραμπουκίζει και έναν άλλον πολίτη ο οποίος σπεύδει να συμπαρασταθεί στο θύμα. Πρόκειται δηλαδή για άτομα «ιδιαίτερης προέλευσης» αν κρίνει κανείς από τη δημόσια συμπεριφορά τους.

Πέραν, λοιπόν, του μείζονος πολιτικού ζητήματος που εγείρεται όσον αφορά την αποκάλυψη της ταυτότητας του επίσημου προσώπου που καλύπτεται με εντολές άνωθεν εκ του Μαξίμου εκπορευόμενες, το πρωθυπουργικό γραφείο οφείλει και μία επιπλέον εξήγηση στην κοινωνία. Γιατί έχει συσταθεί μία τέτοια ομάδα στην ΕΥΠ εν είδει «ιδιωτικής ομάδας κρούσης» με πρωτοβουλία άμεσου συνεργάτη του πρωθυπουργού; Σε τι διαφέρει αυτή η ομάδα από τους «ιδιωτικούς στρατούς» των Ολιγαρχών; Σε τίνος τις διαταγές υπακούν;
Και κάτι ακόμα. Εντύπωση έχει προκαλέσει η επίμονη «σιωπή των αμνών» της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, αλλά και των ΜΜΕ τα οποία ελέγχονται ή εν πάση περιπτώσει καθοδηγούνται από την Κουμουνδούρου. Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και ακόμα χαρακτηριστικότερη «ρεπορταζιακή ανεπάρκεια» την οποία δεν συνηθίζουν, τα ΜΜΕ αυτά ασχολήθηκαν με το «θέμα» όταν ήδη ο θόρυβος ήταν «εκκωφαντικός». Είναι επίσης περίεργο ότι οι κυβερνητικά έμπειροι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις κλειδιά όπως ο Τόσκας, η Γεροβασίλη ή ο πολύς και άριστα πληροφορημένος κ. Ρουμπάτης ούτε που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.
Σε χώρες με θεσμούς και παράδοση, αν ένας προσωπικός σύμβουλος ή συνεργάτης πρωθυπουργού παραβίαζε έναν σηματοδότη, προκαλούσε ατύχημα και στη συνέχεια η φρουρά του ξυλοκοπούσε έναν αθώο πολίτη, θύμα του τροχαίου, θα είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και θα είχε παραδοθεί στη δικαστική αστυνομία ο σύμβουλος. Για να εξηγούμεθα.