Τετάρτη, Απριλίου 8

Μανέ: «Χτίζω νοσοκομείο στη Σενεγάλη για να δώσω ελπίδα στους συμπατριώτες μου»

Μανέ: «Χτίζω νοσοκομείο στη Σενεγάλη για να δώσω ελπίδα στους συμπατριώτες μου»
O Σαντιό Μανέ λατρεύεται σαν Θεός από τους συμπατριώτες του, και όχι άδικα, καθώς αρκετές είναι οι φορές που έχει βοηθήσει με φιλανθρωπίες τη Σενεγάλη.
Μάλιστα ο επιθετικός της Λίβερπουλ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το χτίσιμο νοσοκομείου στη χώρα του, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Made in Senegal», το οποίο είναι
αφιερωμένο στη ζωή του.
Στο σχετικό ντοκιμαντέρ ο 27χρονος άσος της Λίβερπουλ, με το έντονο φιλανθρωπικό έργο, αποκαλύπτει ότι έχασε τον πατέρα του σε ηλικία επτά ετών λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο χωριό του.
«Ήμουν επτά ετών. Παίζαμε στον δρόμο, όταν με πλησίασε ένας ξάδερφός μου και μου είπε: "Σαντιό, ο πατέρας σου πέθανε". Απάντησα: "Αλήθεια; Αστειεύεσαι...". Αδυνατούσα να το συνειδητοποιήσω. Πριν πεθάνει, είχε κάποια αρρώστια για μερικές εβδομάδες. Του δίναμε κάποια παραδοσιακά γιατροσόφια που τον κράτησαν για 3-4 μήνες.
»Ωστόσο η αρρώστια επέστρεψε και τα φάρμακα δεν λειτουργούσαν πλέον και, επειδή στο χωριό μου, το Μπαμπαλί, δεν είχε νοσοκομείο, χρειάστηκε να τον μεταφέρουμε σε διπλανό χωριό μήπως και του σώσουν τη ζωή. Αλλά δεν κατέστη δυνατό.
»Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου μου έλεγε πως ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά.
»Ο θάνατός του είχε αντίκτυπο τόσο σε εμένα όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια. Όμως σκέφτηκα πως πλέον πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τη μητέρα μου. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο όταν είσαι νέος» λέει ο Μανέ.
Το νοσοκομείο αναμένεται να είναι έτοιμο σε έξι μήνες.