Πέμπτη, Απριλίου 2

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κρίσιμος ο Απρίλιος - «Αν χαλαρώσουμε, θα πληρώσουμε το τίμημα»

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κρίσιμος ο Απρίλιος - «Αν χαλαρώσουμε, θα πληρώσουμε το τίμημα»

Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος». Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στο υπουργείο Υγείας. Στη χώρα μας τα κρούσματα έχουν, πλέον, φτάσει τα 1.314, ενώ οι ασθενείς που έχουν καταλήξει είναι 49.
«Η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί, γι’ αυτό και παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη, κάθε αλλαγή στα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίστηκε περιορισμός της κίνησης των πολιτών στη νέα παραλία, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης και για όλο το Σαββατοκύριακο. Ο περιορισμός τέθηκε σήμερα σε ισχύ και θα έχει διάρκεια 14 μέρες.
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο και για απαράδεκτη εικόνα έξω από τις τράπεζες. «Κάποιοι είπε, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους. Σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία, όμως πρέπει και οι ίδιοι να καταλάβουν τι μπορεί να κοστίσουν τέτοιες ενέργειες. Δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει και ένας αστυνομικός».cnn.gr