Πέμπτη, Απριλίου 16

Ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα τις ημέρες του Πάσχα – Διπλασιασμός προστίμων σε όλη τη χώρα

Ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα τις ημέρες του Πάσχα – Διπλασιασμός προστίμων σε όλη τη χώρα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον ρόλο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 το βράδυ και ως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα ο διπλασιασμός των προστίμων, από τα 150 στα 300 δηλαδή ευρώ, και θα επιβάλλεται η αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως οι κατ' εξαίρεση μετακινήσεις για παροχή βοήθειας (πρόκειται για τον κωδικό Β4 στο σχετικό έντυπο ή το SMS) θα ελέγχονται σαρωτικά και επιμελώς από τις Αρχές και θα πραγματοποιούνται μόνο με δύο άτομα ανά όχημα. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται στον οδηγό πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων, και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.
Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες», ανέφερε ο υφυπουργός.