Δευτέρα, Απριλίου 20

ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

ellada-tourkia
Σε αναμονή για την εκδήλωση της δεύτερης φάσης του οργανωμένου από την Άγκυρα σχεδίου μεταφοράς παράνομων μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια στα απέναντι ελληνικά νησιά, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο του επιχειρησιακού τους σχεδίου να κατακλύσουν τα ελληνικά νησιά με παράνομους μετανάστες από χώρες της Αφρικής
και της Ασίας, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και φορείς του κορωνοϊού.
Βασικός σκοπός των τουρκικών σχεδιασμών η περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη γεμάτων κέντρων πρώτης υποδοχής, η καλλιέργεια αστάθειας στις τοπικές κοινωνίες και η συνακόλουθη φθορά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως αναφέρουν ωστόσο κύκλοι του Πενταγώνου, αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Τούρκων δεν θα βρεθούν τα μεγάλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά κυρίως τα μικρά και περισσότερο απομακρυσμένα νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής και ιδιαίτερα αυτά της Δωδεκανήσου.
«Αναμένουμε ότι η συγκεκριμένη φάση θα μπει σε εφαρμογή με το που θα περιοριστεί η μπει σε ύφεση η πανδημία του κορωνοϊού.
»Κάτι που χρονικά, με βάση και τις σχετικές επιστημονικές προβλέψεις, προσδιορίζεται να συμβεί από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου.
»Εντός αυτού του χρονικού πλαισίου θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα νέο, οργανωμένο και μεγάλο κύμα μεταναστευτικής ροής από την Τουρκία προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς την Ευρώπη.
»Εκτιμούμε ότι στο μεσοδιάστημα, έχοντας την ανοχή και ενδεχομένως και την υποστήριξη των τουρκικών Αρχών, οι διακινητές θα έχουν όλο το περιθώριο να συγκεντρώσουν χιλιάδες μετανάστες σε διάφορα σημεία των τουρκικών παραλίων από το Τσανάκαλε λίγο έξω από τα στενά, μέχρι το Κας απέναντι από το Καστελόριζο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.
Να σημειώσουμε πώς μετά τον Έβρο, οι τουρκικές Αρχές επιχείρησαν να προωθήσουν παράνομους μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων φέρονταν να έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση τέθηκε σε εφαρμογή το περασμένο Σάββατο, χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει, αφού η ελληνική πλευρά αξιοποιώντας τις σχετικές πληροφορίες είχε εγκαίρως κινητοποιήσει το σύνολο των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Αν και επί του παρόντος δεν παρατηρείται κάποια σημαντική συγκέντρωση μεταναστών στις «ύποπτες» περιοχές απέναντι από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, εντούτοις τόσο οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος όσο και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, συνεπικουρούμενα και από τα σκάφη της δύναμης FRONTEX δηλώνουν αυξημένη παρουσία στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το Π.Ν μάλιστα και εν όψει των πληροφοριών για την εκδήλωση της δεύτερης φάσης του τουρκικού σχεδίου, έχουν δοθεί εντολές ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των πλοίων του σε συγκεκριμένους τομείς της Δωδεκανήσου.
Ξεκάθαρο μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να δοθεί άλλωστε στις αρχές του επόμενου μήνα, μέσω της διεξαγωγής της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης «Καταιγίδα», στα σενάρια της οποίας υπάρχει και η δια θαλάσσης αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
Νατοϊκή παρουσία
Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά, πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έθεσε το σκηνικό «βιολογικού πολέμου» που πάει να στήσει η Τουρκία στο Αιγαίο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να ενημερώνει τους Συμμάχους μας για την επιχείρηση μεταφοράς παράνομων μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ασθενών με κορωνοϊό, στα ελληνικά νησιά.
Πιο συγκεκριμένα κατά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους Συμμάχους μας την αποστολή επιπλέον πλοίων στο Αιγαίο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άσκηση πίεσης που δέχεται η Ελλάδα και συνακόλουθα και η Ευρώπη, από τις οργανωμένες μεταναστευτικές ροές.
Έχοντας μόλις τρία λεπτά στη διάθεσή του, εφόσον η συγκεκριμένη Σύνοδος γινόταν με τον κάθε υπουργό να βρίσκεται στο γραφείο του και να λαμβάνει μέρος σε αυτή μέσω ενός κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ για τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του Covid-19, αλλά και για την υποκινούμενη από την Άγκυρα εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων σε διάφορα όσο και μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, με στόχο να βλάψει την εικόνα και το κύρος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς.makeleio.gr/