Τετάρτη, Απριλίου 15

Ένταση με Ρομά: Δεν έχουμε κορωνοϊό – Ξεχύθηκαν στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλήθηκαν επεισόδια... Τελικά στο τέλος πανηγύρισαν!
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Μεγάλη Τρίτης στο Δροσερό, στην Ξάνθη!

Ρομά φώναζαν πως δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό.


Όπως αναφέρει το xanthinea.gr οι κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο που βρίσκονται τα περιπολικά της Αστυνομίας και περιφρουρούν τον οικισμό, καθώς και οι Δημοσιογράφοι που πραγματοποιούν ρεπορτάζ, και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται.

Μεταξύ άλλων τόνιζαν πως δεν αποτελούν “υγειονομική βόμβα” όπως τους χαρακτηρίζουν.

Οι τόνοι έπεσαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο και οι κάτοικοι επέστρεψαν στον οικισμό τους, ωστόσο ο συνωστισμός ήταν μεγάλος.

Την ίδια στιγμή έντονη είναι και η δυσφορία που εκφράζουν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης για την παράταση κατά 2 εβδομάδες στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στον δήμο Ξάνθης.



Τελικά οι Ρομά ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά την επίσημη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά περί μη ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού στον οικισμό της Ξάνθης.

Ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο και τόνισε πως μετά από ενδελεχή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να εφησυχάσουν και πως τα η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την εξάπλωση του ιού.