Σάββατο, Απριλίου 18

Όποιος δεν αγαπάει την πατρίδα του δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο διεθνισμό...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Η οικογένεια αποτελεί τη βασική ενότητα της ζωής στην κοινωνία μας. 
Μόνον εάν η οικογενειακή ζωή είναι υγιής και ευτυχισμένη,
η κοινωνική ζωή στο σύνολό της θα κινείται από χαρά και ζωντάνια...
Κιμ Ιλ Σουνγκ (15 Απρίλη 1912 - 8 Ιούλη 1994)
Με την ευκαιρία της επετείου γέννησης του "Μεγάλου Ηγέτη" της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και τις σημερινές επιθέσεις εναντίον μια χώρας -που με τη συνεισφορά των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής αργυρώνητης δημοσιογραφίας τροφοδοτείται η διεθνής κοινή γνώμη-, παραμένει αναπάντητο
το ερώτημα γιατί παραδοσιακά κομμουνιστικά κόμματα συμπλέουν σ' αυτή τη χυδαία προπαγάνδα μαζί με την παγκόσμια αντίδραση και φυσικά με την... κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά" του 4ου Ράιχ.
6 Νοέμβρη 2018... ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο νέος πρόεδρος της Κούβας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επισκέπτεται τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και τον πρόεδρο Κίμ...
Τι "σύμπτωση"... στα ίδια μονοπάτια, βήματα του Τσε και του Φιδέλ με τις επισκέψεις τους στη Λ. Δ. της Κορέας...
Βέβαια, σε ότι αφορά την ιμπεριαλιστική "ευρωπαϊκή αριστερά", αλλά και την καθεστηκυία "κομμουνιστική αριστερά", δεν θα απαντήσουν ποτέ γιατί τόσο η Κούβα -η πρώτη διεθνή επίσκεψη του νέου της προέδρου έγινε στη Λ. Δ. της Κορέας-, όσο κι όλες οι χώρες στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα (π.χ. Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Συρία, Νικαράγουα, Ιράν... αλλά κι η Κίνα με τη Ρωσία) έχουν άριστες σχέσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης με την πατρίδα του "ψυχοπαθή δικτάτορα Κίμ".
Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, σε "ανύποπτο" χρόνο, αλλά μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως η "σύγχρονη αριστερά" κι ορισμένα κόμματα της "ευρωπαϊκής κομμουνιστικής αριστεράς" -ευτυχώς λίγα- βρίσκονται μαζί με την αντίδραση σε κοινό αντεπαναστατικό στρατόπεδο.
«Θα ήθελα να διηγηθώ ένα γεγονός που χρονολογείται αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Όταν επιστρέψαμε στην πατρίδα μας με θρίαμβο αφού νικήσαμε τους Ιάπωνες ιμπεριαλιστές, η εθνική κατάσταση εμφανιζόταν πολύ περίπλοκη.
Η Βόρεια Κορέα δεν είχε ούτε ένα πανεπιστήμιο τότε. Ορισμένες επαρχίες διέθεταν κάποια δευτεροβάθμια σχολεία, όπου οι μαθητές δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Μερικοί μαθητές ήταν υπέρ-αριστεροί, ενώ άλλοι δήλωναν ότι ήταν δεξιοί.
Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση, τυχαία απάντησα στην παρακάτω ερώτηση, μπροστά σε ένα πλήθος νέων που συγκεντρώθηκαν σε ένα αθλητικό στάδιο:
- "Ποιο δρόμο ακολουθεί σήμερα η Κορέα;"
Τους εξήγησα ότι η πορεία που ακολουθούσαμε δεν ήταν ούτε αμερικανικού τύπου "δημοκρατία", ούτε ο σοσιαλισμός της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ότι ήταν ένας νέος τύπος δημοκρατίας, ο οποίος δεν ανήκε στην κατηγορία της καπιταλιστικής δημοκρατίας, αλλά που ήταν σωστή για την Κορέα και ανταποκρινόταν στα συμφέροντα του λαού της Κορέας.
Όλοι οι μαθητές, τόσο οι ακροαριστεροί όσο κι οι ακροδεξιοί με άκουγαν προσεκτικά, όταν ξαφνικά ένας από τους ακροατές μου ρώτησε αυτήν την ερώτηση:
-"Κύριε στρατηγέ, είσαι και κομμουνιστής;"
Δεν έκρυψα πως ήμουν κι απάντησα:
"Ο αυθεντικός κομμουνιστής είναι ο καλύτερος πατριώτης και μόνο εκείνοι που έχουν αληθινές πατριωτικές ιδέες μπορούν να γίνουν αυθεντικοί κομμουνιστές. Αν αυτός που αποκαλείται κομμουνιστής δεν αγαπά την πατρίδα του και το έθνος του, δεν θα είναι ποτέ αληθινός κομμουνιστής. Δεν είμαι κομμουνιστής που απευθύνεται σε άλλη χώρα, αλλά είμαι κομμουνιστής που βασίζεται στον λαό του και αγωνίζεται για το κορεατικό έθνος και τον λαό της Κορέας"
Τότε όλο το ακροατήριο φώναξε ζητωκραύγαζε.
Γι' αυτό εμείς μπορούμε να κατανοήσουμε καλά ότι όλοι οι λαοί θέλουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της δικής τους κυριαρχίας κι όχι το μονοπάτι της εξάρτησης από άλλους.»
Κιμ Ιλ Σουνγκ, Έργα, τομ. XXIX, Ξενόγλωσσες Εκδόσεις, Πιονγιάνγκ 1987, σελ. 243.

«Χωρίς την αυτονομία και την ενότητα κάθε έθνους,
δεν υπάρχει προλεταριακή διεθνιστική ενότητα,
ούτε ειρηνικές κι έξυπνες συνεργασίες εθνών
με κοινούς στόχους μπορούν να υπάρξουν
»

Φρίντριχ Ένγκελς
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο Κιμ Ιλ Σουνγκ αρνήθηκε -αλήθεια με ευγενικό τρόπο- να συμμετάσχει η χώρα του στο "Συμβούλιο Οικονομικής Αλληλοβοήθειας - ΚΟΜΕΚΟΝ", παρά τις πιέσεις και τις άριστες σχέσεις με την ΕΣΣΔ...
H αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από 86 άτομα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέα, μαζί με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ... Ο Κώστας Τσίμας, η Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο Τάκης Κασκαμπάς και τόσοι άλλοι...όταν το 1984 καταρρίφθηκε το κατασκοπευτικό κορεάτικο τζάμπο στην ΕΣΣΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου στέλνει αντιπροσωπεία αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... Όπως επίσης δεν ακολούθησε τις εντολές Θάτσερ για εμπάργκο στο "δικτάτορα Γιαρουζέλσκι" με την απλή τοποθέτηση: "Κυρία Θάτσερ, την αύξηση τιμολογίων στη ΔΕΗ του Έλληνα πολίτη, ποιος θα την πληρώσει αν αγοράζουμε κάρβουνο δικό σας και σε υπέρογκες τιμές;"... [πηγή στοιχείων - φωτογραφίας: Κώστας Τσίμας Σελίδες ζωής, Αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία]

Τώρα καταλαβαίνεις τι σήμαινε ο "ελληνικός δρόμος στο σοσιαλισμό" που επιχειρούσε -ο "εθνικιστής" για τους σημερινούς ευρωινομανείς- Ανδρέας Παπανδρέου... τις άριστες σχέσεις με τη Λ. Δ. της Κορέας, την Κούβα, τη Νικαράγουα, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, αλλά και την ΕΣΣΔ...

"Μίλα άσχημα για τη Βόρεια Κορέα, αλλά σου εγγυώμαι ότι τα μετρό τους δεν μυρίζουν σαν ένα μείγμα σκατών, εμετού και κάτουρου"
Shikha Patnaik

«Ο πατριωτισμός κι ο διεθνισμός είναι αδιάσπαστοι ο ένας από τον άλλον.
Όποιος δεν αγαπάει την πατρίδα του δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο διεθνισμό...
Ένας αυθεντικός πατριώτης είναι ένας αυθεντικός διεθνιστής, είναι ένας Πατριώτης»
Kim II Sung,  ο απελευθερωτής της Κορέας από τους Ιάπωνες αποικιοκράτες κι εμπνευστής-ίνδαλμα του Ernesto Che Guevara (Πατρίδα ή Θάνατος)!

«Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία (...)
Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα. Για παράδειγμα δείχνουν φωτογραφίες πολιτών με μίσος στα μάτια τους. Αυτό το μίσος πηγάζει από τις σπηλιές όπου έκρυβαν 200, 300, 400 παιδάκια 3 ή 4 ετών για να τα διασώσουν. Κι εκεί τα δολοφονούσαν οι βορειοαμερικανοί με φλογοβόλα και με τις ξιφολόγχες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών για να βγάλουν τα έμβρυα, που έκαιγαν με τα φλογοβόλα (...)»
Ernesto Che Guevara

«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε
Σχετικά με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας:
"PRESS-GR" (Απρίλης 2019): Εκεί οι φόροι καταργήθηκαν πριν 45 χρόνια!
"PRESS-GR" (Μάρτης 2019): Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι φίλος μας, ούτε το Ιράν, αλλά ρε αλήτες... υπάρχουν και όρια!
"PRESS-GR" (Σεπτέμβρης 2017):  Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας
"PRESS-GR" (Απρίλης 2017): Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;
"PRESS-GR" (Γενάρης 2016): Γιατί δεν είμαστε όλοι με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας;
"PRESS-GR" (Μάης 2016): "Ξέφυγε" η ιταλική αριστερά;
"PRESS-GR" (Σεπτέμβρης 2016) Διέφυγε στη "δημοσιογραφία" η κατάσταση στο καθεστώς Κορέα; 
"PRESS-GR" (Απρίλης 2013): Η άλλη άποψη στην "κρίση" Κορέας-ΗΠΑ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com