Τρίτη, Μαΐου 26

Στα 1000+ Στρέμματα το 2ο ΚΥΤ Σάμου στη Ζερβού!

Και 'κει που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Ακριβώς έτσι εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί μας με το μεταναστευτικό, τον αργό θάνατο του τόπου, της τοπικής  κοινωνίας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ειρήνης, της θρησκείας, της ταυτότητας μας.

Είναι πλέον γεγονός ότι, ολόκληρη περιοχή, η Ζερβού,
μετατρέπεται σε μεταναστευτικό θύλακα μαμούθ 1000 στρεμμάτων περίπου. Το μέγεθος της έκτασης, των 1000 στρεμμάτων, το οποίο ευκόλως, αναλογικά, προδίδει και τον αριθμό των διαμενόντων παράνομων μεταναστών στη Σάμο που προφανώς θα αγγίζουν τους 20.000,  προκύπτει τοπογραφικά τόσο από τις ισχύουσες επιτάξεις (ΦΕΚ 405Β/2020) νοτίως της αρχικής έκτασης, όσο και από τις μισθώσεις που πρόκειται να γίνουν ανατολικά αυτής (Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρ. πρωτ. 4426  - 15/5/2020).

Το μίσθιο για τα εκτός και παραπάνω των επιτάξεων στρέμματα, ορίστηκε στα 180€/στρέμμα, ψιλολόγια δηλαδή εάν αναλογιστούμε ότι τα μικρά αγροτεμάχια του ενός-δύο στρεμμάτων θα φέρουν στον τόπο περισσότερο κακό παρά καλό στην τσέπη των ιδιοκτητών.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι καλλιεργητές της περιοχής πολλοί εκ των οποίων μισθώνουν από διαφορετικούς ιδιοκτήτες πολλές εκτάσεις ώστε και να επιδοτήθουν. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα προκύψουν στις αναδασωτέες εκτάσεις, που επίσης ζητούνται για μίσθωση, οι οποίοι όχι μόνο θα αποδεσμεύσουν το γεωτεμάχιο τους από τη δασική νομοθεσία, αλλά θα το εκμεταλλευτούν κιόλας.

Υπάρχει όμως ακόμη ένας χαμένος, ο πιo  μεγάλος, που έπιασε πάτο. Η ΣΑΜΟΣ.

Κατά τα λοιπά το Δημοτικό μας Συμβούλιο που ενέκρινε το ΚΥΤ στη Ζερβού, έπεσε στην ίδια του την παγίδα από τον ομολογουμένως τετραπέρατο Μηταράκη που τελικά ξέρει πολύ καλά πως να κάνει αέρα με τα ευρώπουλα στο χέρι.


https://aegaio.blogspot.com
ksipnistere.com