Δευτέρα, Μαΐου 4

11185 – Νέος αριθμός,η χαρά τού ρουφιάνου ...για καταγγελίες για όσους δεν φοράνε μάσκα!



Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μίλησε σήμερα (3/5) στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.
Το υπουργείο Μεταφορών καλείται να διαχειριστεί το πιο δύσκολο πεδίο της άρσης των μέτρων από το πρωί της Δευτέρας, κι αυτό αφορά την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


«Επειδή δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης έλεγχος του υπουργείο. Εάν εγώ αύριο το πρωί πάω στη στάση και διαπιστώσω ότι επιβιβάζεται κάποιος χωρίς μάσκα τι κάνω; Έχετε δώσει οδηγίες στους οδηγούς να επιτελούν αυτόν τον ρόλο;» ρώτησε η παρουσιάστρια του Δελτίου Κατερίνα Παναγοπούλου με τον κ. Κεφαλογιάννη να απαντάει ότι τόσοι οι οδηγοί τόσο και οι 300 «βοηθοί επιβάτη» που θα προσληφθούν, θα έχουν το δικαίωμα να αποβιβάζουν όσους δε συμμορφώνονται.

«Κανείς χωρίς μάσκα από αύριο στα ΜΜΜ» ξεκαθάρσει ο υφυπουργός Μεταφορών, τονίζοντας ότι όποιος δε φοράει μάσκα θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση για συντηρητικές μετακινήσεις, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα τις ώρες αιχμής» ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας -σε όσους έχουν τη δυνατότητα- να χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους στο τηλεφωνικό νούμερο 11185 αλλά και να ενημερώνονται για τα ΜΜΜ.

Πηγή: star.gr