Κυριακή, Μαΐου 10

Έγινε 116 ετών, αλλά ο καημός του είναι ότι δεν βρίσκει να αγοράσει τσιγάρα

Έγινε 116 ετών, αλλά ο καημός του είναι οτι δεν βρίσκει να αγοράσει τσιγάρα Ο -ανεπίσημα- γηραιότερος άνδρας του κόσμου έγινε 116 ετών, αλλά το lockdown τον δυσκολεύει από το να αγοράσει τα αγαπημένα του τσιγάρα.
Συνήθως όταν κάποιος είναι μεγάλης ηλικίας και μιλάει για το πως τα έχει καταφέρει, λέει για την υγιεινή ζωή, για την αποφυγή του τσιγάρου και την σωστή διατροφή.

Σε γενικές γραμμές, αυτοί είναι οι κανόνες. Σε όλους όμως τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν ανήκει και ο -ανεπίσημα- γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Fredie Blom.
Μπορεί να είναι 4 χρόνια μεγαλύτερος από τον Bob Weighton που ζει στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά τα ρεκόρ Guinness δεν έχουν επιβεβαιώσει οτι όντως έχει γεννηθεί στις 8 Μαΐου του 1904.
Αυτό όμως λίγο τον ενδιαφέρει... Αυτή τη στιγμή αυτό που τον νοιάζει περισσότερο είναι οτι λόγω κορονοϊού, στη Νότια Αφρική που μένει, έχει απαγορευτεί η πώληση των τσιγάρων.
«Δεν ξέρει τι κάνει», είπε για τον Πρόεδρο της χώρας, Cyril Ramaphosa, αναφορικά με αυτή του την απόφαση, ενώ όταν ρωτήθηκε για το δώρο που ζήτησε για τα εφετινή του γενέθλια, απάντησε «τσιγάρα».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Fredie Blom είχε προλάβει και την Ισπανική γρίπη, από την οποία έχασε την αδελφή του το 1918.
  Gazzetta.gr/