Παρασκευή, Μαΐου 8

Εντοπίστηκαν 13 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 150 οι θάνατοι από Covid-19

Εντοπίστηκαν 13 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 150 οι θάνατοι από Covid-19

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, είναι 13  και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.691, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα έξι βρέθηκαν σε χώρους συναθροίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.  
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 150.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα τεστ αντισωμάτων, λέγοντας πως όσο μεγαλώνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας αυτών των τεστ.
«Σε όλους όσους πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό»,.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία. «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», είπε.
Πριν από τον κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και μίλησε για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.
«Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα ήθελα να εκφράσω τα συλληπητήριά μας στους οικείους του Δημήτρη  Κρεμαστινού. Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, εκτός από σπουδαίος επιστήμονας με πρωτοποριακό για την εποχή του έργο και πολιτικός άφησε το αποτύπωμά του και στον χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και με υπευθυνότητα το υπουργείο Υγείας και αφήνοντας το αποτύπωμά του σε σημαντικά έργα στον χώρο της υγείας, όπως είναι η λειτουργία των καρδιολογικών κλινικών στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.
Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως τα πρώτα 24ωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.
Ακόμη, ενημέρωσε πως κατά την Πέμπτη δύο καφέ μπαρ παραβίασαν τα μέτρα στην Αθήνα και έβγαλαν τραπεζοκαθίσματα.
«Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς.
Συνολικά, έχουν σημειωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με την λειτουργία επιχειρήσεων και 414 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.