Τρίτη, Μαΐου 5

ΣΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ 5Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Κάθετα αρνητική είναι η Γερμανίδα καγκελάριος στην άνευ όρων βοήθεια για τις χώρες του νότου οι οικονομίες των οποίων έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον Covid-19 αλλά και το lockdown.

Ειδικά για την Ελλάδα η Μέρκελ έβαλε στο τραπέζι και το πλήγμα που θα υποστεί η χώρα μας εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας από τον τουρισμό αλλά και την έκρηξη των κόκκινων δανείων.


Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ και οι σύμβουλοί της έχουν ήδη καταρτίσει ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα ύψους 35 δις ευρώ. Το ποσό μάλιστα κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να ανέλθει στα 50 δις ευρώ.

Mιλάμε δηλαδή για κανονικότατο Μνημόνιο με τους εκπροσώπους της Τρόικας να καταφθάνουν φορώντας τις μάσκες τους στο lobby του Hilton.

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα και πλέον έχουν φτάσει τα 143, σύμφωνα με το skai.gr. Άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για έναν 57χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, έναν 85χρονο και ένα 83χρονο που νοσηλευόνταν στο ΝΙΜΤΣ έχοντας υποκείμενα νοσήματα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή (01/05) ήταν 21 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.612 εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1291 (49,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ως πότε θα φοράμε τη μάσκα;
Πρόστιμα, έως 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 100.000 ευρώ με παράλληλη αναστολή της λειτουργίας έως και 90 ημέρες για τις επιχειρήσεις, προβλέπει η νέα ΠΝΠ για όσους δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν φορούν μάσκα, όπου προβλέπεται, ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πάντως η εξειδίκευση για το ύψος του προστίμου ανά παράβαση αλλά και για ποιες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα η χρήση μάσκας δεν θα αφορά αυστηρή σύσταση, αναμένεται εντός της ημέρας με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα στην ΠΝΠ αναφέρεται ότι για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid, “είναι δυνατόν, να προβλέπονται, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού:

α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 150 έως 5.000 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 90 ημέρες.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου της είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.).


https://pitsiriki.news.blog