Πέμπτη, Μαΐου 7

Αυτοκτόνησε 52χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος

Αυτοκτόνησε 52χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα, ο οποίος βρίσκεται στην 86η θέση των πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών και γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκει» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτοκτόνησε όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ηλικίας 52 ετών Ρώσος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε στο εξοχικό του σπίτι που βρίσκεται στον οικισμό Ούσοβο στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ οι ανακριτικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής στην περιφέρεια της Μόσχας Όλγα Βράντιι «στις 6 Μαΐου η σορός του εντοπίσθηκε από συγγενείς του στον χώρο του σπιτιού του στον οικισμό Ούσοβο. Δίπλα στη σορό του ανδρός υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock 19 gen 4» . Βρέθηκε επίσης και μια επιστολή που είχε αφήσει ο ίδιος, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.
Το 1997 έγινε συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek. Ο Μπόσοφ ήταν βασικό μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG και είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μεταλλουργικού κοκ (Metcoke) στη Ρωσία, όπως επίσης και της Vostokugol, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στη Σιβηρία.
Στον Μπόσοφ ανήκε επίσης και το κέντρο αρχιτεκτονικής και design Artplay, και κατείχε την 86η θέση στον κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων επιχειρηματιών της Ρωσίας. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία ανέρχονταν στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Πηγές: TASS, RBK, ΑΠΕ