Σάββατο, Μαΐου 9

Σκόντο 6 δις ευρώ στο φαντασιακό λεφτόδενδρο

Παιδιά ελάτε να οργανωθούμε!
Xθες ο Πρωθυπουργός ζήτησε από του τραπεζίτες να ρίξουν 16 δις ευρώ στην αγορά. Σήμερα ο Σταικούρας έκανε σκόντο στα 10 δις ευρώ

Xθες ο Πρωθυπουργός ζήτησε από του τραπεζίτες να ρίξουν 16 δις ευρώ στην αγορά. Σήμερα ο Σταικούρας μιλώντας στο Open έκανε σκόντο στα 10 δις ευρώ. Διαφορά 6 δις ευρώ σε λιγότερο από 24 ώρες. Αφ΄ενόν μεν δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα αφετέρου δεν σώζεται με αυτό τον τρόπο η οικονομία.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Εντάξει ο Τσίπρας, το αντιλαμβανόμαστε όσο αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το να πιστεύει ο Τσίπρας ότι οι τράπεζες έχουν κάποιο λεφτόδενδρο στα υπόγειά τους και τις νύχτες τυπώνουν αστείρευτο χρήμα δεν το λες απρόσμενο. Το να πιστεύει και η σημερινή κυβέρνηση κάτι τέτοιο είναι κάπως παράξενο-ειδικά για τον Μητσοτάκη που έχει εργασθεί ένα φεγγάρι και στην Εθνική Τράπεζα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ελληνες τραπεζίτες να ρίξουν 16 δις ευρώ στην αγορά για να σώσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Λες και τα 16 δις ευρώ περισσεύουν στις τράπεζες και ειδικά από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο ιό για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με κομμουνιστική διάθεση απαιτεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πετσοκόψουν τα ενοίκιά τους και από τους τραπεζίτες να μην βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των ασυνεπών ιδεοληπτών.
Κι αυτό τη στιγμή που υπάρχουν 130 δις κόκκινα δάνεια εκεί έξω που σύντομα θα γίνουν 150 δις ευρώ. Πως λοιπόν και από που θα βρουν οι 4 ελληνικές τράπεζες τόση κασαδούρα. Από τη στιγμή μάλιστα που πρόσφατα ο κ. Σταικούρας μάς δήλωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι μόλις 36 δις ευρώ.
Στο μεταξύ οι προβλέψεις για την ύφεση σοκάρουν. Οι πιο πρόσφατες κάνουν λόγο για ύφεση που μπορεί να φθάσει το -20% με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 32%.
Αυτό σημαίνει κατάρρευση του σύμπαντος. Τίποτε λιγότερο. Αυτό που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακαλύψει τη φαντασία στην εξουσία και όχι τις ιδεοληπτικές φαντασιώσεις περί λεφτόδενρων. Η κυβέρνηση οφείλει μέσα από επαναστατικές μεταρρυθμίσεις να μεταρρυθμίσει το σαρδανάπαλο κράτος και την οικονομία αντί να ζητεί θαύματα από τους Ελληνες τραπεζίτες.
Πάμε λοιπόν τώρα στο τι πρέπει να κάνει ο Κυριάκος για να αποφύγει το 5ο Μνημόνιο.
Κατ΄αρχήν του συνιστούμε να στείλει μόνιμα για φρεντοτσίνο τους συμβούλους του Γρηγόρη Δημητριάδη και Άκη Σκέρτσο και να στείλει επίσης και τον Χρήστο Σταικούρα να τους κάνει παρέα. Μόνιμα.
Κι αυτό γιατί θα μιλήσουμε για Οικονομία και η Οικονομία απαιτεί τόλμη, όραμα και φαντασία επειδή είναι γυναίκα όπως θα έλεγε και ο Νικολό Μακιαβέλι.
Ιδού τι πρέπει να κάνει ο Κυριάκος για να αποφύγει το 5ο Μνημόνιο και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης που πλέον είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.
1. Ορίζεται πάγιος φορολογικός συντελεστής στο 12%. Σε όλους: Ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και στις αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων ώστε να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα μας τα φωτεινά μυαλά των επιχειρήσεων.
2. Kαταργούνται όλα τα φορομπηχτικά χαράτσια, προκαταβολές φόρου κλπ.
3. Το κράτος κρατικοποιεί τα ακίνητα που αντιστοιχούν στα 90 δις στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος μέσα από μια καλοχτενισμένη πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Πιερρακάκης να νοικιάζει τα ακίνητα. Με προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες τους. Θα έχουμε δηλαδή μια κρατική πλατφόρμα airbnb που κάθε μήνα θα φέρνει στα ταμεία του κράτους κασαδούρα.
4. Κρατικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίησή της από το κράτος. Ολες οι εκκλησίες μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Οι δε παπάδες θα παραμείνουν για να επιμελούνται τα νεκροταφεία. Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τον ιερέα για όλες τις τελετές που συνοδεύουν τους νεκρούς τους. Από νεκρώσιμες ακολουθίες, τρισάγιο, 40, κλπ. Έχει σημασία να βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας δίπλα στα νεκροταφεία ώστε να γίνει συνείδηση και στο τελευταίο πολίτη της χώρας ότι εάν δεν προσέχει την υγεία του θα καταλήξει πιο γρήγορα στο νεκροταφείο που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του Κέντρου Υγείας-σημερινοί ναοί. Οι νοσηλευτές θα λένε στους ασθενείς: Eάν αποτύχω εγώ θα σε αναλάβει το κοράκι στη πίσω αυλή…Οπότε πρόσεχε…
5. Το Αγιο Όρος θα μετατραπεί σε μία Παγκόσμια Ντίσνευλαντ της Ορθοδοξίας. Τα κελιά θα μετατραπούν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και το κράτος θα τρελαθεί στη κασαδούρα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Θα κρατικοποιήσει επίσης την Παναγία Τήνου, τον Αγιο Νεκτάριο Αιγινας και όσες άλλες μονές πλασάρουμε σαν θαυματουργές.
6. Στα ακριτικά νησιά μας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα κάνουμε Πανεπιστήμια στα οποία η έρευνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Δε μπορεί για παράδειγμα η Κως του Ιπποκράτη να μην έχει 7 Ιατρικά Πανεπιστήμια. Αυτά τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν παράλληλα σαν αμυντική ζώνη-σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία θα σκεφθεί πολλοί σοβαρά να επιτεθεί σε περιοχές που υπάρχουν Αμερικανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί ακόμη και Τούρκοι φοιτητές.
7. Το κράτος κλείνει αμέσως την ΕΡΤ και όλα τα κρατικά ΜΜΕ εκτός από το ΑΠΕ.
8. Σε όσους ξένους έλθουν να επενδύσουν σε ακριτικά νησιά και ακριτικά σημεία της χώρας μας η φορολογία θα είναι μόλις 5% και οι εταιρίες τους θα μπορούν να γίνουν εντός μίας εβδομάδας.
9. Κάθε τουρίστας που θα μπαίνει στη χώρα μας θα πληρώνει 10 ευρώ ετήσιο τέλος στο κράτος.
10. Εάν τα καταφέρουμε και δεν έχουμε πολλούς θανάτους από τον Covid-19 η Ελλάδα θα γίνει Παγκόσμιος Προορισμός Υγείας.

kourdistoportocali.com