Κατασχέθηκαν 850.000 ακατάλληλες μάσκες – Είχαν έρθει από Κίνα και Μπαγκλαντές (ΦΩΤΟ)

aade_maskes2-1536x1024
Περίπου 850.000 ακατάλληλες μάσκες κατασχέθηκαν από την ΑΑΔΕ, οι οποίες αναμενόταν να ριχτούν στην ελληνική αγορά. 
Πρόκειται για μάσκες που επιχειρήθηκε να εισαχθούν στην Ελλάδα, χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές και διεθνείς σημάνσεις. Οι περισσότερες προέρχονταν από την Κίνα, ενώ άλλες από το
Μπαγκλαντές.

Οι μάσκες, όπως ανακοίνωσε από το τελωνείο του αεροδρομίου ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, είχαν παραλήπτη εισαγωγικές εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια θα τις διοχέτευαν στην ελληνική αγορά.
Στολές για τους τελεωνειακούς
Παράλληλα σήμερα (18.05.2020) στο Τελωνείο Αεροδρομίου παραλήφθηκε από τον Γιώργο Πιτσιλή η δεύτερη παρτίδα ειδικών προστατευτικών στολών από τον κορονοϊό, τις οποίες θα φορούν οι τελωνειακοί. Πρόκειται για 700 ειδικές στολές οι οποίες θα δοθούν με προτεραιότητα σε υπαλλήλους σε τελωνεία με μεγάλη κίνηση, όπως του Αεροδρομίου, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης κτλ.
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πιτσιλής είπε: «Στην ΑΑΔΕ αντιμετωπίσαμε την κρίση επιτυγχάνοντας τη διαρκή και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας σε ολόκληρη τη χώρα. Άμεση προτεραιότητά μας παραμένει η προστασία της υγείας των στελεχών και η διασφάλιση ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προσφερομένων υπηρεσιών μας. Αποστολή μας είναι, εκτός από την είσπραξη δημοσίων εσόδων και την ομαλή ροή των αγαθών από και προς την Ελλάδα, η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας μέσα από τους ποιοτικούς ελέγχους προϊόντων που αφορούν σ’ αυτήν. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς για να υπηρετήσουν πιστά το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα, την εγρήγορση και την αποτελεσματικότητα».