Κυριακή, Μαΐου 24

ΗΠΑ: Καρδιακά προβλήματα για Αμερικανίδα που σώθηκε από τον κορωνοϊό με το «φάρμακο του Τραμπ»

KARDIA
Επέζησε από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, σώθηκε από τον κορωνοϊό και τώρα πάσχει από καρδιακές αρρυθμίες
Η ζωή της Γουέντι Λάνσκι είναι μια διαρκής περιπέτεια: Επέζησε από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Διαγνώστηκε με τη νόσο του Covid-19. Εφάρμοσε τη θεραπεία που πρότεινε με τόση βεβαιότητα και ενθουσιασμό ο Πρόεδρος της χώρας της, ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Λάσκι σώθηκε και από τον κορωνοϊό -αλλά τώρα πάσχει από καρδιακές αρρυθμίες.
«Δεν με σκότωσε ο Μπιν Λάντεν και δεν θα με σκοτώσει ούτε ο κορωνοϊός» είναι η αγαπημένη αποστροφή της κυρίας Λάνσκι το τελευταίο διάστημα -και σίγουρα από τον Μάρτιο και εξής, όταν διαγνώστηκε ως κρούσμα του Covid-19.Τότε οι γιατροί συνέστησαν τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη σε συνδυασμό με ισχυρή αντιβίωση. Στις 5 Απριλίου η Λάνσκι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σχεδόν την ίδια στιγμή όμως άρχισαν τα προβλήματα με τη λειτουργία της καρδιάς της, με έντονες ταχυκαρδίες. Έκτοτε είναι αναγκασμένη να φορά μονίμως έναν αισθητήρα, ώστε να προληφθεί ο κίνδυνος της υπερβολικής αύξησης στη συχνότητα των καρδιακών σφύξεων. Η περίπτωση της Γουέντι Λάνσκι προβληματίζει γενικότερα την ιατρική κοινότητα στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να διευκρινιστεί επακριβώς η αιτία της μεταβολής στην καρδιακή λειτουργία. Επί του παρόντος κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν οι αρρυθμίες οφείλονται στην υδροξυχλωροκίνη, στον συνδυασμό της ουσίας με την αντιβίωση, στη δοσολογία κ.λπ. Ή, αν αιτία της ταχυκαρδίας στη συγκεκριμένη ασθενή είναι ο ίδιος ο κορωνοϊός.

Σε απορία, προφανώς, βρίσκεται και η Γουέντι Λάνσκι, η οποία δηλώνει πως «έχω ρωτήσει τους πάντες, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων 'γιατί έχω ταχυπαλμίες;' Και κανείς δεν ξέρει να μου πει εάν είναι από την υδροξυχλωροκίνη που μου έδωσαν ή από τον κορωνοϊό».

Ρ