Πέμπτη, Μαΐου 7

Ψηφιακή εκπαίδευση εν μέσω κορωνοϊού - Ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει σημαντικά στα νέα δεδομένα

Ψηφιακή εκπαίδευση εν μέσω κορωνοϊού -  Ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει σημαντικά στα νέα δεδομένα

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω, δοκιμάζοντας τα όρια της κοινωνίας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ξέφρενους ρυθμούς, η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών κρίνεται επιβεβλημένη.

Ειδικά στην εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να τονωθούν οι ψηφιακές δυνατότητες και να αξιοποιηθούν οι απεριόριστες ευκαιρίες που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα.
Να εφαρμοστούν καινοτόμες μέθοδοι μάθησης και να δοθούν στα παιδιά ερεθίσματα, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος αποτελεσματικά και κυρίως ευχάριστα.
Αναμφισβήτητα, τα ψηφιακά μέσα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Τώρα, ήρθε η ώρα να μπουν πιο έντονα και στις εκπαιδευτικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων της χώρας μας.
Η πρόσβαση στη γνώση είναι δικαίωμα όλων. Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Anytime.
H πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση των ψηφιακών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία αναδεικνύεται κατά την τρέχουσα περίοδο. Δίνει μία σημαντική ώθηση στους μαθητές και τις οικογένειες τους που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον ρόλο των δασκάλων και των καθηγητών στην προσπάθεια για την εκμάθηση των διδασκόντων, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Η Anytime λοιπόν, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά και ενισχύοντας τα δημόσια σχολεία της Ελλάδας με ψηφιακό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο, δωρίζει 1.500 tablets τύπου HUAWEI T3 με οθόνη 9.6 ιντσών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές που έχουν ανάγκη, να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα προσόντα για το μέλλον.
Τα tablets θα κατανεμηθούν σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και να εμπεδωθεί μακροπρόθεσμα η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η πρόσβαση στη γνώση και τη μάθηση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών
Η ενέργεια της δωρεάς τεχνολογικού εξοπλισμού δεν ενισχύει απλά τον ψηφιακό χαρακτήρα της Αnytime. Αναδεικνύει έμπρακτα το όραμά της για έναν κόσμο με λιγότερα εμπόδια και δυσκολίες, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία και χαρά την καθημερινότητά τους.
Κάθε στιγμή έχει αξία, κάθε στιγμή αξίζει περισσότερα. Η μάθηση συνδέεται με την πραγματική ζωή και γι΄αυτό πρέπει να αναζητούμε πάντοτε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες. Όπως ακριβώς κάνει η Anytime για την ανάδειξη του δικαιώματος όλων των παιδιών να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και την πρόσβαση στις τεχνολογίες.