Παρασκευή, Μαΐου 22

ΑΠ' ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΙΧΕ Η ΦΑΒΑ.... ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟΝ....

Γράφει ο Τζανής Γκούσκος
Οικονομολόγος - Συγγραφέας

Κουτοπονηριάς το εγκώμιον...
Πρίν κανα μήνα που ξεκίνησε η ιστορία με το «κορωνο-ομόλογο», όπου μιλούσανε στις τηλεοράσεις για 1,5 τρισεκ. €, που θα ήταν μια ανάσα για τις πληττόμενες οικονομίες της ΕΕ…. και είδα τον … Κυριάκο να συντάσσεται με Μακρόν, Ρέτζι κ.α. ηγέτες της Ν. Ευρώπης (μέτωπο του νότου), έναντι της Γερμανίας, Ολλανδίας (μέτωπο του βορρά), μονολογούσα…
Δεν μπορεί, κάτι μυρίζει εδώ πέρα για να συμμαχεί ο …. Κυριάκος εναντίον της Γερμανίας!,
Κι αν δεν είναι λαγός στιφάδο, σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα...
Στη συνέχεια βέβαια, σαν κάτι ν’ άλλαξε, δεν τον είδαμε και τόσο ένθερμο υποστηρικτή του αρχικού σχεδίου, ίσως γιατί ... «κάποιος» του τράβηξε τ' αυτί, και καταλήξαμε να συμφωνήσουν Γαλλία και Γερμανία σ' ένα πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης 500 δισεκ.€ , όπου θα το μοιρασθούν αναλόγως, ενώ η Ελλάδα είναι πάνω από βέβαιο, ότι θα πάρει τον μουτζούρη για να μην πω κάτι άλλο χειρότερο...
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η όλη ιστορία, καθώς και ότι η Ελλάδα έπρεπε να μπει σε … καραμπινάτη καραντίνα, όπου θα έκλεινε το σύμπαν εδώ πέρα και θα εξώκειλε η οικονομία με ύφεση πάνω από 10%.
Όχι τόσο για να προστατευθεί η υγεία του λαού, όπως ο αγαθός λαός πιστεύει, άλλωστε υπήρχαν κι' άλλοι τρόποι αν ήθελαν, (π.χ. να σταματήσουν τη διασπορά λαθρομεταναστών κλπ), αλλά για χάριν του τουρισμού και να πάρουμε το βραβείο του «ασφαλούς» προορισμού και, ….αντί για ευρωομόλογα, να λουστούμε τους Γερμανούς λετσοτουρίστες!
Και είναι λογικό να μας επιβάλουν οι Γερμανοί την πολιτική τους απ' τη στιγμή που, ακόμα και ο ελληνικός τουρισμός κατάντησε ορντινάντσα των συμφερόντων των (TUI, FRAPORT κλπ) και οι πολιτικοί μας, γίνανε καμαριέρες και σερβιτόρες της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. 
/shmantikanea.blogspot.com